SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

TOPALOĞLU TÜKETİCİLERİ UYARDI!

TOPALOĞLU TÜKETİCİLERİ UYARDI!
Bu haber 19 Mayıs 2020 - 17:02 'de eklendi ve 70 views kez görüntülendi.

Tüketici Hakları Derneği Zonguldak Şube Başkanı Ali Topaloğlu, Koronavirüs tedbirleri kapsamında bazı vatandaşların alınan tedbirlere uymadıklarını belirterek, özellikle alışveriş yaparken, maske ve sosyal mesafe kurallarına mutlaka uyulması gerektiğini hatırlattı.

Ali Topaloğlu yaptığı açıklamada şu uyarılarda bulundu:

“Dernek yönetim kurulumuz kısıtlamaların kalkmasıyla birlikte özellikle alışveriş esnasında aşağıdaki hususları tespit etmiştir.

 Kesinlikle vatandaşlarımız çok önemli olan sosyal mesafeye kesinlikle dikkat etmemektedirler. Bazı vatandaşlar ürünleri kendileri seçmek istemekte, satıcıları bir şekilde zor durumda bırakmaktadırlar.

Birçok tüketici maske kullanmadan alışveriş yapmaktadırlar. Alışveriş belli bir zaman aralığına sıkıştırılarak özellikle akşam saatlerinde yoğun kalabalıklar oluşmakta. Tüketicilerimiz görevlilerin uyarılarını dikkate almamakta.

Kredi kartı ile yapılan alışverişlerde temassız kart kullanan tüketiciler bu kartlarını satış elemanlarına vererek kullanmakta, oysa bu kartlar temas etmeden pos cihazına okutularak kullanılması gerekmekte.

Tüketicilere Çağrı

Bu yanlış uygulamalardan vazgeçelim sosyal mesafeye uyalım uymayanları uyaralım. Mutlaka maske takalım market çalışanlarını zora sokacak davranışlardan kaçınalım. Çalışanların uyarılarını dikkate alalım.

Alışveriş son güne son saatlere bırakmayalım erken saatlerde yoğunluk olmadan mutlaka kurallara uyarak alışveriş yapalım.

Ramazan Bayramı öncesi özellikle çok dikkatli olalım. Kapalı alanlarda fazla kalmayalım. Giysi alırken mümkün mertebe denemeden alalım. Açıkta satılan gıda ürünlerini tercih etmeyelim. Hep birlikte güzel günlere adım atalım.

Bu gün 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı Gençlerimizin Bayramını kutluyoruz. (Yetkililerimiz Henüz 8 Gencin cezalarını iptal etme konusunda böyle bir günde dahi adım atmadı)” dedi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER