SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

“SAĞLIK ÇALIŞANLARININ MAĞDURİYETLERİ SONLANMALI”

“SAĞLIK ÇALIŞANLARININ MAĞDURİYETLERİ SONLANMALI”
Bu haber 04 Haziran 2020 - 16:39 'de eklendi ve 89 views kez görüntülendi.

Türk Sağlık-Sen Zonguldak Şube Başkanı Arzu Kara Koronavirüs salgını ve sağlık çalışanları ile ilgili açıklamada bulundu, yaptığı açıklamada şunları söyledi.

“11 Marttan itibaren Covid-19 salgını ile sağlık çalışanları kahramanca mücadele etti. Nisan ayının sonunda açıklanan rakama göre 7 Binin üstünde sağlık çalışanı virüse yakalandı. Hayatını kaybedip bize göre görev şehidi olan arkadaşlarımız oldu.

Sağlık çalışanları için alkışlar, tebrikler ve teşekkürlerin hepsini gördük. Herkes bu süreçte öğrendi ki sağlık çalışanlarının fedakârlıklarının verdikleri mücadelenin karşılığını ödeyecek bir değer yok. Biz de sağlık çalışanları olarak devletin verdiği görevle milletimize hizmet etmeyi her şeyden üstün bildik.

Fakat böylesine bir mücadelenin kahramanlarının hakkını ödemeyen bir yana mağduriyetlerinin sonlandırılmasına yönelik somut adımlar atılmaması hepimizi üzmektedir.

Ek ödemelerin tavandan ödenmesi hususu ile ilgili olarak yaşananlar ortadadır. Tavandan denilen ek ödemeler yavandan olmuş. Sistemin adaletsizliği burada da hüküm sürmüş ve çalışanı memnun etmemiştir.

Türk Sağlık-Sen olarak adil bir ücret artışının sağlık çalışanlarının ekonomik mağduriyetlerinin giderilmesi için şart olduğunu düşünüyoruz. Taban aylığa makul bir zam yapılmasını istiyoruz. Bu talep aynı zamanda tüm sağlık çalışanlarının isteğidir.  Döner sermaye sistemi ise baştan aşağı revize edilerek kayıpların yaşanmayacağı ve adaletin tesis olunacağı bir hale getirilmelidir. 

Süreçte sağlık çalışanların ne kadar yıprandığı aşikardır.  Fakat yıpranma payı fiilen 9 yıla 1 yıl olarak beklentinin çok uzağında kalmıştır. Söz verildiği gibi 5 yıla 1 yıl olması için gereken düzenleme acilen yapılmalıdır.

Bunun dışında sağlık çalışanlarının beklentisi olan ve söz verilen 3600 ek gösterge bir an öce hayata geçmelidir. Kamuda farklı istihdam modelleri altında sağlık çalışanı çalıştırılmasına son verilerek tüm çalışanlar kadrolu yapılmalıdır.

Bu taleplerimizin hepsi temel beklentilerimizdir. Sağlık çalışanlarının haklı istekleridir. Salgın süreci sağlık çalışanlarının devlet ve millet için ne kadar kritik bir noktada olduğunu göstermiştir. O halde sağlık çalışanlarının sorunlarını çözerek taleplerini karşılamak kamu idaresinin üstüne düşen en önemli sorumluluktur. Biz artık sorunlarımıza çözüm bekliyoruz.. Yöneticilerden hassasiyet istiyoruz. Hepinize teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.” dedi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER