SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

ŞAHİN: ZONGULDAK’TAN 280 BAŞVURU YAPILDI

ŞAHİN: ZONGULDAK’TAN 280 BAŞVURU YAPILDI
Bu haber 04 Haziran 2020 - 16:27 'de eklendi ve 314 views kez görüntülendi.

AK Parti’den ayrılan Ali Babacan’ın kurduğu Demokrasi ve Atılım Partisi(DEVA) Zonguldak’ta da teşkilat çalışmalarına başladı.

DEVA Partisi Zonguldak Koordinatörü eski Çankırı Milletvekili İdris Şahin Zonguldak’a gelerek ilk olarak gazetecilerle kahvaltıda buluştu, ardından da partide görev almak isteyenlerle görüşmeler yaptı.

Zonguldak Koordinatörü İdris Şahin beraberinde Kurucular Kurulu üyesi Hasan Canpolat, Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın Politikalar Başkanı Arzu Kılıçlar, Yönetim Kurul Üyesi Furkan Arık ve Kurucu Kurul Üyesi ve Genel Kurul Üyesi Kadriye Esra Aygün ile birlikte gazetecilerle birlikte hem sohbet etti, hem de partisinin kuruluş amaca ve hedefleri hakkında bilgi verdi.

DEVA Partisi Zonguldak Koordinatörü İdris Şahin yaptığı açıklamada şunları söyledi.

PARTİMİZE ZONGULDAK’TAN İNTERNET ÜZERİNDEN 280 BAŞVURU YAPILDI

“Gerçekten Zonguldak pandemi sürecinden sonra yeniden kendini bulmuş gördük. Deva Partisi olarak 9 Mart’ta kuruluş dilekçemizi İçişleri Bakanlığı’na verdikten sonra 11 Mart günü lansman toplantımızda birlikte Türkiye kendimizi tanıtmak için yola çıkmıştık ki aynı gün bildiğiniz gibi Türkiye’deki ilk Covid -19 vakası tespit edildi ve günden önce siyasi gelişmelerimizi biz bu süreç içerisinde dijital ortamda gerçekleştirdik. Partimizin genel Merkez yönetim kurulu üyeleri daha sonra da başkanlık divanı üyeleri seçimini gerçekleştirdik. Bunların hepsini usulüne uygun dijital ortam üzerinden gerçekleştirme imkanı bulduk. Daha sonraki aşamada ise teşkilat çalışmalarına yaklaşık 2 ay gibi bir süredir devam ediyoruz. Bunu nasıl yapıyoruz yaklaşık 60 binin üzerinde bize başlangıçta müracaat vardı, biz bu 60 bin müracaat üzerinden 18 bölgede farklı pozisyonlarda 90 kurucu üyemizin tamamının görevlendirildiği bir iş bölümü yaptık. Bizim grubumuzda 13 bölgeye isabet ediyor; Zonguldak başta olmak kaydıyla Bartın, Karabük, Kastamonu, Sinop, Amasya, Çorum, Tokat ve Çankırı 13 bölgenin görev sahası içerisinde.

Bize Zonguldak’tan internet üzerinden yaklaşık 280 başvuru oldu. Bu tarihten sonra da yaklaşık 60’ın üzerinde Zonguldak’ta ilave müracaatlar yapıldı. O kadar çeşitlilik arz ediyor ki Zonguldak’ın tüm ilçelerinden bize müracaat edildi. Bu süreç içerisinde yönetici grubu belirlemek üzere çalışmalar yapıyoruz.

Bizim tüzüğümüz gereği Zonguldak’ta 3 kişiye yetkisi vereceğiz. Bir isim Başkan iki tane de yanında yardımcı olacak arkadaşımız. Biz bugün itibariyle hem Zonguldak’ta siz yerel basının, hem sivil toplum örgütlerinin, hem de kamuoyunun nabzını ölçmek için buradayız. Buradaki talepler doğrultusunda nasip olursa önümüzdeki hafta içerisinde 6 tane arkadaşımızı genel merkezimize davet edeceğiz. Bunu yaparken Zonguldak’a özel yapısını geçmiş siyasi birikimlerini ve her şeyden önemlisi Türkiye Taşkömürüne olan sevdası ve muhabbeti ve Türkiye ekonomisine vermiş olduğu katkıları bilen insanlarız ve çok önemli siyasetçiler yetiştirmiş bir plaka 67. Ben de bir Batı Karadenizliyim. Dolayısıyla Zonguldak’a Türk siyasetindeki önemini fevkalade iyi bilen birisiyim. Yıllarca da aktif siyasetin içerisinde yer aldım. Sizlerle istişare etmekle, sizlerle fikir alışverişinde bulunmaktan sizlerin önerileri doğrultusunda da Zonguldak’ın yönetecek Deva kadroların seçmekten büyük onur duyacağız. İsimleri belirlemek üzere Zonguldak’taki bugün çalışmamızı tamamlayacağız ve önümüzdeki hafta içerisinde de inşallah ilk kurulan il teşkilatlardan birisinin Zonguldak olmasına gayret sarf edeceğiz. Buradan belirlemiş olduğumuz isimleri de genel merkezimizle paylaşacağız. Bunlar da en kısa süre içerisinde sizlerle ve basın hem Ankara’da hem de Zonguldak yerel basında paylaşacağız” dedi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER