SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

MAKZON PROJESİ ŞEHRİ KARIŞTIRDI!

MAKZON PROJESİ ŞEHRİ KARIŞTIRDI!
Bu haber 09 Haziran 2020 - 16:05 'de eklendi ve 104 views kez görüntülendi.

Üzülmez’de yapılması planlanan MAKZON Projesi, Zonguldak Belediye meclisinin 1 Haziran’da olağanüstü toplanan gündeminde, projenin imar planı değişikliği CHP’nin yapmış olduğu planla imar değişikliği meclisten geçmeyince, Zonguldak’ta siyasi partiler, bürokrasi ve iş insanları hatta bazı mahalle muhtarları arasında da ayrışmalar, farklı görüşler başladı.

Dün “OTOZON projesi” deyip yola çıkıldı, sonuç yola çıkıldığı gibi olmadı. OTOZON olarak projelendirilen, sonradan mobilyacılar sitesi olarak değişti ama sonuç; o da maliyeti pahalı gelince şu an akıbeti muallakta bekliyor.

Şu an Üzülmez’de kurulması tartışılan MAKZON hem siyasi partileri, hem siyasileri, hem de bürokrasiyi karşı karşıya getirmiş, Zonguldak kamuoyu yaklaşık 10 günden beri de MAKZON’u konuşuyor.

Kimileri; “hizmeti engelleyenler var” diyor. Kimileri de, “acaba kimlerin rantı engelleniyor” denilirken, eski Zonguldak Valisi Ali Kaban döneminde 150 dönüme yakın olan alan kültürel alan olarak projelendirilirken, koruma altına alınan yerler, konut alanları, üniversite alanı, ticaret alanı, ağaçlandırılan orman alanları mevcut iken MAKZON projesi ile Üzülmez Kültür Vadisi projesinde birçok projenin iptal olacağı söyleniyor.

Bir grup siyaset gözetmeksizin MAKZON projesinin bir rant olduğunu dile getirirken, bir grup şehrin bazı kesimleri şehre yapılacak hizmeti engellemek istiyorlar.

MAKZON projesi siyaset, milletvekilleri, basın ve birçok iş insanı arasında bölünmelere neden oldu. Projedeki imar planı değişikliği bir dahaki Belediye meclisinde kesin gündeme gelmesi bekleniyor.

MAKZON projesini ilgilendiren, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 15 Şubat 2018 Perşembe günkü tarihli 30333 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan, yerleşim alanı içerisinde kalan sanayi siteleri ile sanayi işletmelerinin dönüşümü, gelişimi projelerinin ve kredilendirilmesi hakkında yönetmelik çıkarılmıştır.

Yetkililer acaba bu 2018 yılında çıkan Bakanlığın yasasından haberleri var mı? Alanda Anıtlar Kurulu tarafından koruma altına alınan tarihi eser olarak bilinen binalar, anıtlar nasıl korunacak?

Eskiden kültür alanı olarak planlanan alan içindeki iş merkezleri, konut alanları, butik otel, yeşil alan ve ağaçlandırma alanlarının akıbetleri ne olacak?

İmar komisyonunda geçmeyen MAKZON projesi ile ilgili siyasi parti temsilcilerinin “şehre hizmeti engelliyorlar” söylemlerine CHP’li Belediye meclis üyeleri, CHP il başkanı ve CHP’li milletvekillerinin gerek yerel basın, gerek televizyon ve gerekse sosyal medya aracılığı ile “bizim gayemiz şehre hizmeti engellemek değil, bizler MAKZON projesine karşı değil, projenin yapılacağı alana karşıyız” diyerek, yerin altında kamuoyunun bilmediği birçok bilinmeyen bazı projelerin olduğunu dile getiriyorlar ve başta Sayın Valimizin ve kamuoyunun yanlış bilgilendirildiklerini belirtiyorlar.

MAKZON ile ilgili bazı gruplar, siyasiler ve iş insanları kamuoyunu ilgilendirecek, birçok bilinmeyen gerçekler basın yolu ile kamuoyu bilgilendirilecek.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER