SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

ZONGULDAK’IN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 99’NCU YILI KUTLANDI

ZONGULDAK’IN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 99’NCU YILI KUTLANDI
Bu haber 21 Haziran 2020 - 16:20 'de eklendi ve 73 views kez görüntülendi.

Zonguldak’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 99.yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi. 

Zonguldak’ın düşman işgalinden kurtuluşu nedeniyle Valilik binası önünde gerçekleştirilen törene; Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen,  Ahmet Çolakoğlu, Hamdi Uçar, Garnizon Komutanı Yzb. Ayhan Kafalı, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Cumhuriyet Başsavcısı H. Hakan Yağız, İl Jandarma Komutanı J. Albay Gönen Süslü, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunuşu ardından Belediye Başkanı Ömer Selim Alan tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu.

Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Belediye Başkanı Ömer Selim Alan yaptı.

Belediye Başkanı Ömer Selim Alan konuşmasında; “Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk vilayeti olan Zonguldak, 99 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından Fransız işgalinden kurtarılmıştır. Zonguldak’ın bugünlere gelmesinde en büyük pay sahibi olanların başında, 8 Kasım 1829’da taşkömürünü bulan Uzun Mehmet geliyor. Uzun Mehmet’in taşkömürü bulmasıyla ilimiz, süreç içerisinde sanayi kenti kimliği kazanmıştır. Taşkömürünün 1848 yılından itibaren üretilmeye başlanmasıyla birlikte ülkemizin sanayileşmesinde, ekonomik ve toplumsal gelişiminde de Zonguldak, önemli rol görevi üstlenmiştir. Taşkömürünü bularak ilimize büyük katkı sağlayan Uzun Mehmet başta olmak üzere, bu uğurda can veren tüm maden şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, 21 Haziran Zonguldak’ın Düşman İşgalinden Kurtuluş’unun 99’uncu yıl dönümünü ve Uzun Mehmet’i Anma Günü’nü canı gönülden kutluyorum” dedi.  Çelenk sunma töreninde lise öğrencisi tarafından Madenci şiiri okundu.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER