SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

ZONGULDAK VE ÇAYCUMA’DA VAKA PATLAMASI!

ZONGULDAK VE ÇAYCUMA’DA VAKA PATLAMASI!
Bu haber 27 Temmuz 2020 - 18:12 'de eklendi ve 113 views kez görüntülendi.

Aylardır devam eden, dünyanın en gelişmiş ülkelerini bile etkisi altına alan, Türkiye’de de Mart ayından bu yana devam eden Koronavirüs salgınının ikinci dalgası geldi mi?

Son zamanlarda dünyada olduğu gibi Türkiye’de de Koronavirüs vakalarında büyük artışlar yaşanıyor.

Türkiye’de her gün yetkililer, uzmanlar uyarılarda bulunmalarına rağmen, vatandaşlar da vurdumduymazlık hat safhaya ulaştı.

Vatandaşlar özellikle sıcakların artmasıyla birlikte deniz, kafeler, asker uğurlamaları, düğünler ve çeşitli eğlencelerde sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına uymayınca vakalarda kaçınılmaz oluyor.

Zonguldak’ta da son 20 günden beri sıfır vaka varken, son bir 10 günden beri vakalarda büyük artışlar gözlenmeye başladı.

Vaka sayılarındaki artışlar, başta sağlık çalışanları ve yetkililerde endişe uyandırmaya başladı. Son bir haftadır her gün vaka sayısı en az 10 taneden aşağı değil. Devamlı yukarı doğru artış oluyor.

Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’nde yatan 50’den fazla vaka olduğu, yoğun bakımda ise 6 hastanın yattığı biliniyor.

Atatürk Devlet Hastanesi’nde 5 ve 6’ncçı kat ile 1’nci kattaki özel odaların olduğu yerler tamamen Koronavirüs hastalarına tahsis edildiği, odalarında dolu olduğu bilinirken, ileriki günlerde bu vakaların artabileceği tahmin ediliyor.

Şehirlerarası giriş, çıkışların açık olması Kurban bayramı arefesi de olunca, bayram alış verişleri, kurban kesimi, bayramlaşmalarda vaka sayısının daha da artabileceği tahmin ediliyor.

Vatandaşlarda sıcak havanın gelmesiyle birlikte virüsün etkisini azaltacağı kanısı nedeniyle tedbirleri elden bıraktığı gözleniyor.

San istatistiklere ve nüfus oranlarına göre Zonguldak’taki vaka sayısı Türkiye’deki vaka artışlarındaki oran bir hayli yüksek olduğu belirtiliyor. 

Cumartesi ve Pazar günleri sıcaktan bunalan vatandaşlar piknik alanları ve denizlerde soluğu alırken, hiçbir vatandaş, “maske, mesafe ve hijyen” kuralına uymuyor.

Herkes çoluk, çocuğunu, kendisini, etrafındaki insanları düşünmeli. Zonguldak’ta ilçeler arasında en fazla vaka Çaycuma’da olduğu belirtilirken,  Çaycuma’da vaka sayısının 50 olduğu öğrenildi. Diğer ilçelerde fazla vaka yok.

Zonguldak merkezde 100’e yakın vaka olduğu öğrenildi. Yarın çok geç olmadan, bayramda ve diğer günlerde “maske, mesafe ve hijyen” kurallarına mutlaka ve mutlaka uyalım, uymayanları uyaralım!

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER