SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

AK PARTİ’DE DEĞİŞİM RÜZGARLARI

AK PARTİ’DE DEĞİŞİM RÜZGARLARI
Bu haber 11 Ağustos 2020 - 17:56 'de eklendi ve 88 views kez görüntülendi.

Türkiye’de olduğu gibi Zonguldak Ak Parti Teşkilatlarında da değişim başladı.

31 Mart seçimlerinde başarısız olan Ereğli, Alaplı, Çaycuma, Devrek ve Gökçebey ilçe başkanları görevden alındı veya kısa süre içinde alınacak.

Kilimli İlçe Başkanı ise Belediye Başkanlığı AK Parti’ye geçtiği için şimdilik değişmeyecek gibi.

Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan’ın ise yeniden aday olmayacağı biliniyor. Bu nedenle Merkez İlçe Başkanlığına aday olan isimler arasında temayül yoklaması yapıldı.

AK Parti Genel Merkezi tarafından görevlendirilen Kastamonu Milletvekili Ve Zonguldak Koordinatörü Metin Çelik temayül yoklamasında hazır bulundu.

Temayülde 8 aday görünürken listeye bazı isimler eklenince aday sayısı 10’u geçti.

Listede ismi olanlarla komisyon tek tek mülakat yaptı. Mülakatlarda çok enteresan şeyler de oldu.

Adayların içinde eski Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır’ı şikayet ettiler ve Özbakır da son seçimlerde listeye giremeyince vekilliği gitti. İlçe Başkanlığına aday olan isimlerden bazıları, tavşan adaylar bazı milletvekili ve belediye başkanları ile bazı parti yöneticilerini genel merkeze şikayet etme fırsatını kullandılar.

Temayül sırasında sözlü sataşmalar, hakaretler de havalarda uçuştu. İki kişi arasında ise yumruklu kavgaya varan tartışma yaşandığı öne sürüldü.

Metin Çelik’in bazı kişilere Beycuma lobisinin ne olduğunu sorması kafalarda soru işaretleri bıraktı. Bazı ifadelerin Milletvekili Hamdi Uçar ile Beycuma Belediye Başkanı’na mesaj içerdiği bile öne sürüldü.

Kulis çalışmaları aylar öncesinden başlamıştı ama son dönemde Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan ile Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş’ın izinde ve şehir dışında olmaları onları bazı şaibelerden de kurtarmış oldu.

Temayüldü çıkan sonuç ne olursa olsun, biliyoruz ki bu sonuçlar Dorukhan Tüneli’ni geçemeyecek ve genel merkez bir aday ismini bildirecek.

Bu hafta sonunda vekilleri ile il başkanı ve belediye başkanlarının hemfikir olduğu bir isim, belki de sürpriz bir isim bildirilecektir.

İlçe Başkanı, parti teşkilatı ile barışık olmalı ki şehre hizmet gelebilsin. Ama bazı adaylara bakıyorum, şehre hizmetten çok kendilerine hizmetten yanalar!

Temayülde kılıçlar çekildi, ok yaydan çıktı.

Geri dönüş yok.

Daha ilçe başkan adayı belli olmadan 31 Mart seçimlerinde partilerine ihanet edenler mi, laf taşıyanlar mı, dün başka bugün başka safta olanlar mı hepsi yavaş yavaş ortaya dökülmeye başladı.

Bir de İl Başkanlığı seçimi var. İlçe Başkanları, vekiller ve belediye başkanları elbette uyumlu çalışabilecekleri bir ismi il başkanı olarak görmek isteyeceklerdir.

Görünün tablo şu ki; İktidar partisinde ilçe başkanlıkları ile il başkanlığı seçimleri için gruplar arası bir savaş var.

Ya devam ya değişim sonucu çıkacak.

Bu savaş elbette kirli çamaşırları da ortaya saçacak.

Biri var ki bombanın pimini çekmiş bombayı nereye atacağını kolluyor.

Bakalım bu bomba kime patlayacak!

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER