SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

HAKKI ÖDENMEZ SAĞLIK ÇALIŞANLARININ HAKKINI ÖDEMEDİNİZ

HAKKI ÖDENMEZ SAĞLIK ÇALIŞANLARININ HAKKINI ÖDEMEDİNİZ
Bu haber 11 Ağustos 2020 - 18:29 'de eklendi ve 118 views kez görüntülendi.

Türk Sağlık-Sen Zonguldak Şube Başkanı Arzu Kara, sağlık çalışanlarının haklarının ödenmediğini belirterek,  sağlık çalışanlarının mağdur edildiğini söyledi.

Arzu Kara konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi.

“Salgın bitmedi ama döner sermayeyi sıfırladılar. Salgının kahramanları sağlık çalışanları mağdur ediliyor. Fedakarlıklarının karşılığı sorun çıkarılıp, alın terleri ödenmemektedir.

Memleketin birinci sorunu sağlık iken sağlık çalışanlarının hak ve alın terlerinin böylesine yok sayılması kabul edilemez.

Ne yazık ki böylesine kabul edilemez bir durum Üniversite Hastanemizde yaşanmaktadır.

Her ne kadar Sağlık Bakanlığı tavandan ek ödemeyi yavandan bir ek ödemeye çevirerek ödemelerde bulunduysa ise de Üniversite Hastanemiz salgın kahramanlarının ek ödemesini henüz gerçekleştirmemiştir.

Finansal sıkıntılar, paranın olmadığı gibi bahaneler öne sürülerek çalışanın emeği ve alın teri heba edilmektedir.

Yöneticilerin ilk düşünmesi gereken çalışanın hakkı iken maalesef bu konuda ısrarla vurdumduymazlık sergilenmektedir. Bazı konularda çok mahir olanlar iş çalışanın alın terine gelince ortada görünmemektedir.

Bu tutum çalışanların huzursuz olmasına neden olmaktadır.

Sağlık çalışanını huzursuz etmekten kim ne amaç elde etmek istemektedir?

Biz burada sorun çıkmasını kabul edemiyoruz. Yöneticilerden de gereğini yapmalarını bekliyoruz.

Bekleme, öteleme veya erteleme son bulmalıdır. Bu konuda Üniversite yöneticileri kendilerinden kaynaklı bir problem yoksa gereğini yapmalı ve gerekli görüşmeleri yaparak bu mağduriyetin bir an önce sonlandırılmasını sağlamalıdırlar. Hepinize Teşekkür Ediyor, Saygılar Sunuyorum”

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER