SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

ZONGULDAK KÖMÜRSPOR’DA NELER OLUYOR?

ZONGULDAK KÖMÜRSPOR’DA NELER OLUYOR?
Bu haber 11 Ağustos 2020 - 17:59 'de eklendi ve 487 views kez görüntülendi.

Son 1 aydır Zonguldak Kömürspor satıldı, satılıyor, şaha kalkacak, ikinci sezonda süper lige çıkacak deniliyordu. Ancak sezonun başlamasına 40 gün kalmasına rağmen ne yöneticilerden, ne de şehrin siyasetçilerinden, ne de vekillerinden ses çıkıyor.

Tek yapılan dedikodu. Çünkü bu şehirde icraat yerine dedikodu ön planda geliyor.

Zonguldak Kömür Spor Yönetiminden ve Kömür Spor A.Ş.’den  şu ana kadar bir açıklama yapılmadı.

İşin ilginç yanı kongre süreci bile belirsiz.

Yeni yönetim oluşacak, yeni transferler yapılacak, sezon açılacak ama bunlar her halde 2020-2021 değil bu gidişle 2021-2022 sezonuna yetişecek.

Zonguldak Kömürspor’da futbolcuların çoğu gitti. Takımın adı duruyor ama futbolcuları da, yönetimi de, şirketi de ortalarda yok.

Zonguldak Kömürspor’da bazı bilinenleri ve bilinmeyenleri sıralayalım;

1-Şu an Zonguldak Kömürspor’un bir kulüp binası bile yok. Geçtiğimiz yıl göçebe hayatı yaşayan futbolcular, DSİ gibi bazı devlet kurumlarının tesislerinde kaldılar. Cüz-i yatak ücretleri ödenmedi.

2- Zonguldak Kömürspor’u Anonim Şirket yapan bazı çok bilmişler kulübü adeta ikiye böldüler.

Zonguldak Kömürspor’un bir başkanı ve yöneticileri var, bir de Zonguldak Kömürspor A.Ş.’nin bir başkanı var. Ama kimsenin birbirinden haberi yok. Kulübün girdisi-çıktısını bilen kim?

3- Zonguldak Kömürspor A.Ş. kurulurken sermayesi 50 milyon TL olarak açıklandı. Bu para ile bu sermeye ile kulüp transfer yapsa bile yaşamaz. Çünkü şuan kulüp hesapları ekside. Sermayae artırıma gidilmesi gerekiyor.  Ama artırılan sermayenin A.Ş. hesabına yatırılması gerekiyor. Bu durumda kulübü icraya veren SSK, vergi, futbolcular ve piyasada alacakları olanlar bu paraya el koyacaklar. Elde yine sıfır kalacak.

4- Takımda geçen yılki futbolcuların hepsinin Zonguldak Kömürspor’dan alacakları var. Futbolcuların bir çoğu kulübü Futbol Federasyonu’na şikayet ettiler.

5-Transfer yapılabilmesi için öncelikle borçların ödenmesi gerekecek. Ardından ancak yeni transfer yapılabilecek.

6-Zonguldak Kömürspor, kongresini yapsa, futbolcu transferlerini gerçekleştirse bile şu an futbolcuların konaklayabileceği bir tesis yok.

7-Zonguldak KömürSpor Kulübü Yönetimi ile Zonguldak Kömürspor A.Ş. yöneticilerinin kulübün bugünü ve geleceği ile ilgili durum ve planlamalar hakkında hiçber açıklama yapmamaları spor kamuoyundaki endişeleri de artırıyor.

Kulüp ve şirket yönetiminin kentin önde gelen bürokratları, siyasetçileri ve işadamlarıyla bir ara gelip çözüm üretmeleri isteniyor.

8-Görünen o ki kentin, Zonguldak Kömür Spor Yönetimi ile şirket yönetimine bir güveni kalmamış.

9-Kulüpler şeffaf yönetilir. Ama Zonguldak Kömürspor’un iki başı var. Kulüp hesap, gelir-gider tabloları Kulüp Başkanı ve Kulüp Yönetimi tarafından biliniyor mu? Zonguldak Kömürspor A.Ş. yönetiminden bilgi alabiliyorlar mı? Zonguldak Kömürspor’un mali durumu nedir? Soruları yanıt bekliyor.

10-Zonguldak Kömürspor’un otopark gelirlerinin durumu da tartışma konusu.

11-Geçen sezon satılan futbolcuların ve alınan futbolcuların bedellerinin kasa giriş-çıkışları var mı? Zonguldak Kömürspor neden profesyonelce yönetilemiyor?

12-Mevcut kulüp yönetimi ve A.Ş. yönetimi Zonguldak Kömürspor’un sorunlarını çözemeyecek ise kulübün anahtarını şehrin seçilmiş temsilcisi Sayın Belediye Başkanına veya Sayın Valimize teslim etmelidirler.

 -LOKMAN GÜL-

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER