SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

BU NE PERHİZ, BU NE LAHANA TURŞUSU!

BU NE PERHİZ, BU NE LAHANA TURŞUSU!
Bu haber 18 Ağustos 2020 - 16:02 'de eklendi ve 117 views kez görüntülendi.

Son günlerde Zonguldak ve Kozlulu vatandaşlar tarafından Kozlu halk otobüsleri şirketinden şikayetler ayyuka çıktı.

Kozlu halk otobüsleri eski işletmeciden, Kozlu minibüsçülerinin kurduğu şirkete geçen halk otobüsleri yetkililerinden her geçen gün şikayetler arttı. Son olarak vatandaşlardan yeni kart çıkartma ve 20 TL ücret alınması, jeton uygulamasının kaldırılması, eski kartların geçersiz olması vatandaşların Kozlu-Zonguldak, Tıp Fakültesi’ne çalışan otobüslere binmek için yeni kart çıkarılacak.

Kartın da ücreti 20 TL olması ve bu ücretin karşılığında hiç fatura, makbuz verilmemesi, eski kartların neye dayanılarak iptal edilmesi, bir ailede örneğin;  5 kişi varsa 5×20=100 TL’yi nasıl vereceklerini kara kara düşünür oldular.

Vatandaş yetkililere bu yeni kart ve jeton uygulamasının kaldırılmasını, sorduklarında da yapılan yüksek masraflar, harcamalar dolayısıyla bu yola gittiklerini söyleyince, bir çok vatandaş ise CİMER’e şikayetlerde bulundukları öğrenildi.

Zonguldak-Kozlu ve Tıp Fakültesi’ne giden insan sayısının 30-40 bini bulduğunda toplanan paranın ne kadar yüksek oluşunu sizler düşünün.

Vatandaşlar şimdi yetkililere soruyor;

“Asgari ücretle geçinen bizler 1 liranın hesabını yaparken, halk otobüsleri, şirket yetkilileri kendi masraf ve giderlerinin faturasını vatandaşın sırtından mı çıkaracaklar?” şeklinde sıkıntılarını dile getirdiler.

 Vatandaşlar bu konuda Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş’tan yardım bekliyorlar. Başkan Ali Bektaş pandemi sürecinde bu özel şirkete, halk otobüslerine büyük destek sağlamış ve halk otobüsleri sahiplerini mağdur etmemişti.

Şimdi vatandaş şirketin kafalarına göre eski kartların, jetonların iptali yeni çıkarılacak kart ücretlerinin 20 TL’lik ücretten vaz geçilmesi, ya da 20 TL’lik ücreti kasalarına koyacaklarına makul bir ücrete indirilmesini istiyorlar.

Vatandaşlar, bu haksız kazancın düzeltilmemesi durumunda gerektiğinde Cumhurbaşkanlığı’na kadar şikayet edeceklerini söylüyorlar.

Son olarak vatandaş Başkan Ali Bektaş’a, “başkan duy sesimizi” diyerek destek verilmesini istiyorlar.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER