SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

SAĞLIK MÜDÜRÜ DR. ERTUĞRUL GÜNER’DEN UYARILAR

SAĞLIK MÜDÜRÜ DR. ERTUĞRUL GÜNER’DEN UYARILAR
Bu haber 25 Ağustos 2020 - 16:29 'de eklendi ve 102 views kez görüntülendi.

Zonguldak il Sağlık Müdürü Ertuğrul Güner dünyanın çok sayıda ülkesi ve Türkiye genelinde de etkili olan Koronavirüs salgınına karşı vatandaşların çok dikkat etmeleri ve alınan tedbirlere mutlaka uyulması gerektiğini hatırlattı.

Koronavirüs salgınının yeniden artış gösterdiğini belirten İl Sağlık Müdürü Dr. Ertuğrul Güner, vatandaşların mutlaka “Maske, Mesafe ve Hijyen” konusunda çok dikkat etmelerini istedi.

Özellikle kurban bayramı sonrasında bazı bölgelerde vaka sayısının artış gösterdiğine dikkat çeken İl Sağlık Müdürü Dr. Ertuğrul Güner vatandaşların tüm tedbirlere uymaları gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi.

“MASKE, MESAFE, HİJYEN KONUSUNDA VATANDAŞLARIN ÇOK DİKKAT ETMESİ GEREKİYOR”

“Son zamanlarda ve kurban bayramı sonrası Türkiye genelinde ve şehrimizde de Koronavirüs vakaları artış gösterdi. Bakanlığımızın her zaman söylediği gibi 3 noktaya çok dikkat edilmeli. Maske, mesafe ve hijyen konusunda vatandaşlarımız duyarlı olmalı.

Özellikle iş yerlerinde Maske ve mesafelere dikkat edilmeli, iş yerlerinde çalışan birçok insan halkla daha çok temas ettikleri için maske ve mesafelerine dikkat etmeliler. Bu işyerlerinde çalışan insanlar akşamları iş yerlerinden ayrıldıktan sonra gerek aileleriyle, gerekse bazı ortamlarda bulundukları için hastalıkların bulaşması daha çabuk oluyor. Çünkü öyle iş yerleri var ki, bu işyerlerinde birçok insan çalışıyor. Şu anda gerek merkez, gerekse ilçelerde sağlık personellerimiz ve hastanelerimizde bir sorun olmadığı gerek ilaç, gerek araç ve gereç ile yatak sorunlarının olmadığı yoğun bakım ünitelerinde de sıkıntıların olmadığı, gerek doktorlarımız, gerekse sağlık çalışanları ile ilgili hiçbir sıkıntılarının olmadığı, yalnızca Sağlık Bakanımızın ve yetkililerin sürekli uyardığı Maske, mesafe, hijyen konusunda vatandaşların çok dikkat etmesi gerekiyor. Kimse ‘Bana, bir şey olmaz’ deyip, tedbirleri elden bırakmamalılar. Özellikle toplu yemek, düğünler, asker uğurlamalarında vatandaşların kurallara uymaları gerekiyor. Bir kişiye bulaşan bu hastalık, bir anda 10-20 kişiye de bulaşabiliyor. ‘Ben’ demeyip, ‘bizler’ diyerek lütfen bu 3 kurala mutlaka uyalım” dedi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER