SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

ZONGULDAK ESNAFINA BİR DARBE DAHA

ZONGULDAK ESNAFINA BİR DARBE DAHA
Bu haber 08 Eylül 2020 - 16:53 'de eklendi ve 131 views kez görüntülendi.

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) senatosu sürpriz bir karara imza atarak, ülke genlinde COVİD-19 vakalarında yaşanan artış nedeniyle toplanan üniversite senatosu 2020-2021 öğretim sezonunun ilk yarısında uzaktan eğitim karar aldı.

Alınan bilgiye göre, sağlık bilimlerinin bazı bölümleri hariç bütün bölümler eğitim yılının ilk sezonunda uzaktan eğitim görecek. İkici öğrenim sezonu için ise senatonun daha sonra karar vereceği öğrenildi.

Üniversite’de öğrenim görecek öğrencilerin şehrimize gelememesi sonucu Zonguldak ekonomisine büyük darbe vuracak ve işsizliğin daha da artacağı bilinen bir gerçek.

Özellikle de, Üniversite çevresinde bulunan tüm işyerlerinin kapanacağı, dolayısıyla birçok insanın işsiz kalacağı ve Zonguldak ekonomisine büyük darbe vuracağı kesin.

Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörlüğü’nün dünkü açıklamalarından sonra her meslek grubunu ilgilendiren, esnaflar, iş insanları şimdiden kara kara düşünmeye başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı, Ana Sınıf dahil tüm okulların açılacak olması kamuoyunda şok etkisi yaratırken, üniversitenin açılmaması Zonguldak’ta da şok etkisi yarattı.

Özellikle öğrenci yurdu sahipleri, kafeler, restoranlar, otobüs firmaları ve bu sektörlerde çalışan birçok insan şimdiden yaşayacakları ekonomik krizi düşünmeye başladılar.

En büyük darbeyi de Bülent Ecevit Üniversitesi çevresindeki İncivez esnafı yaşayacağından tüm esnaf kesimi şimdiden kara kara düşünmeye başladı.

Lokman GÜL

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER