SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

KARA: NÖBET PARALARINI ÖDEMEYİ DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ?

KARA: NÖBET PARALARINI ÖDEMEYİ DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ?
Bu haber 15 Eylül 2020 - 16:22 'de eklendi ve 118 views kez görüntülendi.

Türk Sağlık-Sen Zonguldak Şube Başkanı Arzu Kara, Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde yaşanan nöbet paralarının 3 aydır ödenmediğini belirterek, çalışanların Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarına ait ücretlerini alamadığını söyledi.

“Üniversitede görev yapan sağlık çalışanlarımız adına bir kez daha yöneticilere sesleniyoruz; çalışanın emeğinin karşılığını hemen ödeyin, geciktirmeyin. Salgınla uğraşan kahramanları türlü türlü meselelerle yormayın, üzmeyin” diyen Arzu Kara yaptığı yazılı basın açıklamasında şunları ifade etti.

“ÇALIŞANIN EMEĞİNİN KARŞILIĞINI HEMEN ÖDEYİN, GECİKTİRMEYİN”

“Sağlık çalışanlarının alın terinin kurumadan ödenmesi gerektiği, hak ettikleri değerin en iyi şekilde gösterilmesi lazım gelen zamanlardan geçiyoruz. Fakat ne yazık ki gereken özen gösterilmiyor, hassasiyet çalışandan esirgeniyor.

Bunun son bir örneğini de Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde yaşıyoruz. Ay bitince ödenmesi gereken nöbet ücretleri her ne hikmetse 3 aydır ödenmemiştir. Çalışanlar Haziran, Temmuz ve Ağustos ayına ait ücretlerini alamamışlardır.

Buradan hastane yönetimine sesleniyoruz, hiçbir şey çalışanın emeğinin karşılığını vermemenin bahanesi olamaz. Bir kurumda öncelikli çalışanın hakkıdır.

Mevzuatta açıkça neyin ne zaman ödenebileceği yazarken bunu hiçe sayarak ödeme yapılmaması kabul edilemezdir.

İdarecilerimiz başka meselelerle meşgul olmak yerine çalışanın hakkını teslim etmeyi düşünmelidirler, bunun için çaba içinde olmalıdırlar.

Salgın sürecinde hayatını ortaya koyarak kahramanca bir hizmet sunulan sağlık çalışanlarına ekstra ücretler, maaş zammı gibi düzenlemelerin verilmesi gereken bir dönemde rutin nöbet ücretini bile ödenmemesinin izahı olamaz.

Üniversitede görev yapan sağlık çalışanlarımız adına bir kez daha yöneticilere sesleniyoruz; çalışanın emeğinin karşılığını hemen ödeyin, geciktirmeyin. Salgınla uğraşan kahramanları türlü türlü meselelerle yormayın, üzmeyin.”

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER