SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

VATANDAŞIN CANI YANACAK!

VATANDAŞIN CANI YANACAK!
Bu haber 15 Eylül 2020 - 16:13 'de eklendi ve 100 views kez görüntülendi.

Son zamanlarda Covit 19 kurallarına uymadığı için tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Zonguldak’ta da pozitif vaka sayılarında aratış olduğu belirtiliyor.

Gerek Sağlık Bakanlığı’nın, gerekse Valiliğin ve il sağlık müdürlükleri tarafından yeni yasaklar getiriliyor.

Bu yasaklara uymayan vatandaşlara birçok katı yeni uygulamalar yolda. Özellikle maske ve mesafe konusunda yetkililerce iyi niyet uygulanmayacak.

Yollarda, kafelerde, çay ocaklarında, restoranlarda maskesiz ve maskelerin de çene altına takılmasına para cezaları uygulanacak. Cezalar konusunda tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Zonguldak’ta da  katı davranılacak. Onun için vatandaşların cebi yanacağına, kurallara uymaları gerekiyor.

Yeni uygulamalarda, deniz kıyıları, sahillerde de maske takma zorunluluğu var ve maske ve mesafe kurallarına çok dikkat edilecek.

Son zamanlarda Koronavirüsü en fazla gençlerin taşıyıp, evlerde anne, baba ve yakınlarına bulaştırdığı, özellikle de gençlerin daha dikkat edip alınan kurallara uymaları isteniyor.

Şu an Zonguldak’taki hastanelerde durumun normal olduğu, sağlık teşkilatının titizlikle görevlerini yaptıkları, hastanelerdeki yoğun bakım ünitelerindeki doluluk oranlarının normal düzeyde olduğu belirtiliyor.

Bizler de kurallara uyalım, sonra ceplerimiz acımasın!

DİKKAT!

Son günlerde ishal salgını Zonguldak merkez ve Kozlu’da hat safhaya ulaştı. İshal salgınından dolayı birçok vatandaş Koronavirüs şüphesi ile hastanelere akın ettiği öğrenildi.

İl Sağlık Müdürlüğü’nün vatandaşlara uyarısı; “yediklerinize, içtiklerinize dikkat edin!”

İshal salgınının bu kadar yaygın olması “evlerde kullanılan içme suyundan mı?” sorusunu gündeme getiriyor.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER