SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

ÖZCAN: ZONGULDAK’TA GENELGENİN UYGULANMASI ÇOK ZOR

ÖZCAN: ZONGULDAK’TA GENELGENİN UYGULANMASI ÇOK ZOR
Bu haber 29 Eylül 2020 - 16:23 'de eklendi ve 89 views kez görüntülendi.

Zonguldak Oto Galericileri Derneği Başkanı Mustafa Özcan, apartman altında bulunan oto galerilerinin taşınmasına yönelik yayımlanan düzenlemeye tepki göstererek galericileri çok büyük sıkıntıya sokan bu sorunun ivedilikle düzeltilmesi gerektiğini belirtti.

Oto Galericileri için çok önemli olan apartman altında faaliyet gösteren oto galerilerinin taşınmasına yönelik düzenleme ve ikinci el araç alım satım yetki belgesi konularında açıklama yapan Zonguldak Oto Galericileri Derneği Başkanı Mustafa Özcan şunları söyledi:

“İkinci el oto ticareti yapacak kişilere 31 Ağustos 2020 tarihi sonrasında en az lise mezunu olma şartı getirildi. Düşünsenize ilkokul mezunu milletvekili olabiliyor, kamuda çalışabiliyor ancak ikinci el otomobil satamıyor. Mesleki yeterlilik belgesi alması zorunlu oldu; 30 yıldır bir fiil bu işi yapan esnafımızı bu işle alakası dahi olmayan teknik lise öğretmenleri sınava tabi tutuyor, onlara nasıl araç satacaklarını, ne yapmaları gerektiğini anlatıyor, şaka gibi değil mi? Bina altında oto galeri açılamıyor; Bina altlarında bar açılabiliyor, alkollü içecek satan restoran açılabiliyor, kebabçı açılabiliyor, silah satışı dahi yapan iş yeri açılabiliyor ancak oto galeri açılamıyor. Ne kadar tehlikeli bir mesleğimiz var değil mi?

Yetki belgesi almak için; Öncelikle yönetmeliğe uygun dükkan bulacaksınız(ticari parselde olacak, konut altında olmayacak, 80 m2 den küçük olmayacak) bulunduğu bölgedeki belediyeye ruhsat için müracaat edeceksiniz, belediye Valilikten yol ve güvenlik durumuyla alakalı yazı isteyebilir onu alacaksınız, sonrasında Ticaret İl Müdürlüğüne yetki belgesi için müracaat edeceksiniz, uygun görülürseniz alabilirsiniz, inanın silah ruhsatı almak bundan kolay. Devletimiz ticareti teşvik etmeli, bu durum hem ticari faaliyetlerden gelirini artırmak için gerekli hem de bu tür tüccarların devlete yükü kalkar, kendi sermayeleri ve kendi imkanlarıyla geçimlerini sağlamış olurlar, devletimiz hantallıktan kurtulur. Bu durumların ivedilikle düzeltilmesi gerekiyor. Devlet büyüklerimizden oto galericileri için çok önemli olan bu konuda destek bekliyoruz. Zonguldak’ta oto galericileri sitesi olmadığından bu genelgenin uygulanması çok zor. Bu genelgenin uygulanması işyerlerimizin kapatması anlamına gelir. Yetkililerden Zonguldak ve Zonguldak gibi iller için bu yasanın ek bir karar ile düzeltilmesini istiyoruz.” dedi.

BAKAN RUHSAR PEKCAN İMZALADI

Oto Galericileri için yetki belgesinin de zorunlu olduğu yetki belgesi konusunun da genelgenin Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın imzaladığını belirten Mustafa Özcan, “Yetki belgesi ile ilgili genelgeyi Sayın Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan imzaladı. Genelgeye göre işyeri ruhsatı ve uygunluk belgesi olmadan da yetki belgesi alınabilecektir. İşyeri ruhsatı alma süresi bitimine, yani 31 Temmuz 2021tarihine kadar, işyerimi mevzuata uygun hale getireceğim diye Ticaret il müdürlüklerine taahhütname veren galerici esnafı, işyeri ruhsatı ve uygunluk belgesi aranmaksızın yetki belgesi alabilecektir. Bu genelge ile esnafımızın özellikle KDV sıkıntısı bir süreliğine de olsa son bulacaktır. Tüm galerici esnafı için hayırlı olsun” diye ifade etti.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER