SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

OKULLARDA ZİL ÇALIYOR

OKULLARDA ZİL ÇALIYOR
Bu haber 06 Ekim 2020 - 17:12 'de eklendi ve 110 views kez görüntülendi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ilk okulların tamamı 8 ve 12. Sınıfların da 12 Ekim Pazartesi günü eğitime başlayacağını açıkladı. Koronavirüs salgını nedeniyle uzun zamandır okulların açılıp-açılmayacak tartışmaları sürerken, önceki gün toplanan Bakanlar Kurulu’ndan 1.2.3.4.8 ve 12. Sınıfların köyler de dahil olmak üzere 12 Ekim’de açılacağını açıkladı.

Şimdi veliler kırtasiye ve okul gereksinimlerini alma sıkıntıları başladı.

VELİLER KARARSIZ

Pandeminin devamlı artması üzerine veliler çocuklarını okula gönderip, göndermeme konusunda kararsızlar. Son günlerde Zonguldak Merkez, Çaycuma ve Ereğli’de Koronavirüs vakalarında artışlar görülmekte olup hastanelerde özellikle Zonguldak Merkez Çaycuma ve Ereğli’de yatan hasta sayılarında artışların görüldüğü, yoğun bakım ünitelerindeki yatan hasta sayılarında artış olduğu, bazı hastanelerdeki sağlık çalışanları, başta bazı doktor ve personellerde Koronavirüs testlerinin pozitif çıkması, sağlık çalışanlarında da tedirginlik yaratıyor.

Bazı branşlardaki doktor ve personellerin pozitif vakasının olduğu ve o branş doktor ve personellerin çoğu hastanede tedavi altında oldukları, bazılarının da evde karantinada olup, evde tedavilerine devam edildiği, sağlık personelleri ve doktorlar pandemi sürecinin başından bu güne kadar görevlerini başarı ile sürdürmekte olup, 12 Ekim’de açılacak olan ilkokul ve 8.12 sınıfların açılması ile Koronavirüs vakalarının artmasından korkuluyor.

Okulların açılması ile okuldaki tedbirlerin önemi çok fazla. Başta Milli Eğitim Müdürlüğü ve okullardaki idareciler, öğretmenlere büyük iş düşecek.

Özellikle sınıflardaki öğrenciler arası temaslar, okulların tuvaletlerinden virüsün bulaşabileceği tahmin edilirken, öğrenciler maske ve mesafelere dikkat etmeliler. Özellikle her öğrencinin küçük şişelerde kolonyalar bulundurmaları bir nebze olsun öğrencileri Koronavirüs’ten koruyacağı tavsiye ediliyor.

Sonuçta veliler okulların 12 Ekim’de açılacak olması bir çok veliyi tedirgin ediyor. Okulda bulaşacak virüs evlere, evlerden de başka evlere bulaşacağı korkusu yaşanacağı ifade ediliyor.

Okula gitmeyecek olan 5 ve 6. Sınıf öğrencileri de evlerde bilgisayarların başında sabahtan akşama kadar ders başında olacak, öğrencilerin beyinleri artık makineye döndüğü ve bu durumdan birçok öğrenci ve veliler de büyük sıkıntı yaşıyorlar.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER