SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

VATANDAŞ SOYULDU YETKİLİLER SEYRETTİ!

VATANDAŞ SOYULDU YETKİLİLER SEYRETTİ!
Bu haber 06 Ekim 2020 - 17:09 'de eklendi ve 94 views kez görüntülendi.

Okullar açılmadan uzaktan eğitime rağmen Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğrencilere bedava dağıttığı kitaplar okutulmayıp, öğretmenlerin dersleri yardımcı kitaplar üzerinden yapmaları tüm velileri ekonomik açıdan zor bırakırken birileri, kitap yayın evleri haksız kazanç sağlarken, ne hikmetse yetkililerden ne okul idarelerine, ne de kitap yayın evlerine hiçbir ne uyarı, ne de bir yaptırım uygulanmıyor.

Olan yine velilere oldu. Bunlar da yetmezmiş gibi bazı yardımcı kitapları vatandaşa satan yayın evleri ellerinde kitap kalmayınca kitap almaya gelen bir çok veliye “kitap kalmadı. Bu kitabın basımını yapan yayınevi kitabın basımını durdurdu ve piyasadan kaldırdı” deme cüretinde bulunan kitapları satan, bu kitapların alınmasını isteyen okuldaki  öğretmenlere ne demeli.

Vatandaşlar yardımcı kitapları temin edebilmek için günlerce çok sayıda kitapçılara “Bugün git, yarın gel” laflarından bıktılar.

Milli Eğitim Bakanlığı okutulmayacak kitapları neden öğrencilere dağıttı, yardımcı kitapları okutan öğretmenler, okul idareleri kim.lara rant sağladı. Bu piyasadaki rant sağlayanlara yetkililerden ne bir uyarı, ne de bir yaptırım gelmemesi kafalarda soru işaretleri bırakıyor.

Sonuç; birileri rant sağlarken, veliler bu ekonomik sıkıntılarda kitapları alabilmek için bankalardan kredi alabilmenin peşindeler.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER