SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

FİLYOS CAZİBE MERKEZİ OLACAK

FİLYOS CAZİBE MERKEZİ OLACAK
Bu haber 20 Ekim 2020 - 17:32 'de eklendi ve 76 views kez görüntülendi.

AK Parti il Başkanı Zeki Tosun ve Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Filyos bölgesinin Türkiye ve Zonguldak için önemine dikkat çekerek, Filyos’un cazibe merkezi olacağını ifade ettiler.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’nin doğalgaz rezervinin 320 milyar metreküpten 405 milyar metreküpe çıktığını ilan etmesinin Zonguldak ve bölge için çok önemli olduğunu ve 85 milyar metreküplük keşif ile birlikte 405 milyar metreküplük bir doğalgaz rezervine sahip olduğumuzu açıklamasının ardından, Filyos ile birlikte Zonguldak’ın da kalkınmada önemli yol alacağını vurgulayarak, özellikle istihdam anlamında Zonguldak bölgesine katkı vereceğini belirttiler.

ZEKİ TOSUN: BÖLGEMİZ TÜRKİYE’NİN CAZİBE MERKEZİ OLMAYA BAŞLIYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Zonguldak’a çok büyük önem verdiğini hatırlatan AK Parti il Başkanı Zeki Tosun, “Bölgemiz ve Filyos Türkiye’nin cazibe Merkezi oluyor. Cumhurbaşkanımızın Zonguldak’a vermiş olduğu önemi her daim görüyoruz. Doğalgazın Zonguldak’a katkısı anlamında gemilerin lojistik üssünün Filyos olması, Çaycuma olması, tüm ihtiyaçların Çaycuma’dan bölgemizden temin edilmesi ilk başta başlayan bir katkıdır. Bu tabii her geçen gün daha da büyüyecektir. Filyos Limanı’nda yapılacak fabrikalar ve doğalgazın karaya çıkartılması noktasında doğalgazın Filyos’tan karaya çıkartılacak olması işte bunları az sabredersek 2023 yılında inanır mısınız Zonguldak’ta biz çalışacak belki de adam bulamayacağız, dışarıdan adam gelecek. Onun için hep beraber sabredeceğiz ve daha iyi olacağız. Şehrimiz hem Ankara hem İstanbul’a cazibe merkezi olarak en yakın noktada deniz yolu kara yolu tren yolu ile beraber model bir kent haline geleceğiz.“ dedi.

ÖMER SELİM ALAN: CUMHURBAŞKANIMIZ ZONGULDAK’I ÇOK ÖNEMSİYOR, ÇOK DEĞER VERİYOR”

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan da, “Sayın Cumhurbaşkanımız bizleri arayarak 320 milyar metreküpün üzerine bir 85 milyar metreküp daha doğalgaz rezervinin açıklandığını söyledikten sonra Zonguldak’ta olduğu için de bizleri arayarak onurlandırdı. Hayırlı olmasını temenni etti hem Zonguldak’ımıza, hem ülkemize. Biz de taşkömüründen sonra doğalgazımıza da Türkiye’nin enerjisi olmaya, lokomotifi olmaya devam edeceğimizi, başta kendileri zat-ı alileri olmak üzere Enerji Bakanımızdan tutun da, Türk Petrollerindeki çalışan arkadaşlarımızın ve ülkemizin geleceğini daha rahat, daha ferah geçirmesi adına bu çalışmaları yapan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ettik biz de bizzat Sayın Cumhurbaşkanımızla telefon görüşmesi yaparak Sayın Cumhurbaşkanımız Zonguldak’ı çok önemsiyor, çok değer veriyor”

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER