SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

VALİ TUTULMAZ’IN İCRAATLARI

VALİ TUTULMAZ’IN İCRAATLARI
Bu haber 27 Ekim 2020 - 15:33 'de eklendi ve 89 views kez görüntülendi.

Vali Mustafa Tutulmaz’ın Zonguldak’a gelişi ile beraber Zonguldak’ta birçok şeylerin değiştiği açıkça belli oluyor.

Gerek bürokraside, gerekse şehir için yapılması planlanan projeler de kısa zamanda büyük değişiklikler görülmeye başlandı.

Vali Mustafa Tutulmaz nerede bir sorun var orada.

Bir bakıyorsun okullarda, köylerde, mahallelerde, hastanelerde, ilçelerde vatandaşlardan, iş insanlarından kendisine iletilen sorunlarla ilgili o birimleri ilgilendiren kurumların müdürleri, amirleri ile hemen toplantı yapıyor ve sorunlar yasal çerçevede nasıl çözüme kavuşacaksa çözülmesi konusunda daire müdür ve yetkililerine emirler veriyor.

Senelerce birçok konuda, alanlarda yapılması planlanan projeler raflarda, sümen altlarında beklerken Vali Tutulmaz’ın Zonguldak’a gelmesi ile yavaş yavaş hayata geçirilmeye başlandı.

Devlet dairelerinde çözümsüz olarak gösterilen birçok dosya çözüme kavuşturulmaya başlandı.

“Ay dolsun maaşı alayım” zihniyetindeki bazı kurum, daire müdürleri, çalışanlar artık vatandaşın, iş insanlarını dinlemeye başladılar.

Vatandaşın ve iş insanlarının dertlerini dinleyecek bir Valileri var.

Vatandaşlar Vali Mustafa Tutulmaz’ı rahmetli eski valilerden Recep Yazıcıoğlu’na benzetiyorlar.

Recep Yazıcıoğlu ne yapıyordu;

Çalıştığı illerde her şeyi devletten beklemezdi.

İlin sorunlarını o ilin halkı ile iş insanları, odaların başkanları ile istişare ederek çözer, projeleri hayata geçirirdi.

O çalıştığı illerde yaptıkları eserler, hizmetlerle halkın gönlünde taht kurmuştu.

Zonguldak Valisini de rahmetli Recep Yazıcıoğlu’na benzetiyoruz.

Şu bir gerçek de göz ardı edilemez.

Vali Bey bunları yaparken yanında AK Parti’li milletvekilleri, il Başkanı, Belediye Başkanı da yanında.

Birçok konuda Ankara’dan destekleri siyasiler hallediyor.

Geçmiş dönemlerde ekonomisi ile kültürü ile, hizmetleri ve sanayisi ile Türkiye’de örnek gösterilen Zonguldak, son 20 senedir hükümetin nimetlerinden en az faydalanan il olması siyasilerin seçildikten sonra Zonguldak’ı unutmaları, Zonguldak şehrini modern bir köy haline getirdiler.

Şimdi yeni seçilen Belediye Başkanı ve yeni valimiz de geçmiş valilerden kalan projeleri hayata geçirmek için şehri, vatandaşları, siyasileri ayağa kaldırması Zonguldak şehrine birçok hizmetler geleceğinin göstergesi oluyor.

Sonuç olarak bu şehrin her tarafı, her alanı inşaat alanına çevrildi.

Yatırımlar faaliyete geçtiği zaman havaalanının genişletme çalışmaları, tüneller, yollar bitince bu şehir eski günlerine döner, inşallah Filyos limanı ve Zonguldak limanında ihracaat ve ithalatın kapısı olacaktır.

Bu şehir valisi ile, siyasileri ile odaları ile  Belediye başkanları ile bir bütün olarak çalıştığında çok iyi işler olacaktır.

Basın olarak da yapılan iyi işlerin ve yapanların yanında, kötü yapılan işlerin de karşısında olmalıyız.

***

VATANDAŞLARDAN TEPKİ

Son bir senedir vatandaş telefon faturalarını tahsil eden telefon şirketlerinden çok dertli.

Vatandaşlar telefon faturalarını ödemeye gittiklerinde bayilerde çalışan personellerin “sistem çalışmıyor, ödeme alamıyoruz” gibi cevaplarla karşılaşıyor.

Hergün sistemlerin belirli zamanlarda veya tam gün de çalışmaması, fatura ödemeleri yapılamayınca, ödeme günleri de gecikince birçok vatandaş bir sonraki fatura ödemelerinde açma-kapatma bedeli olarak 30 TL veya 45 TL gibi bir ücret bir sonraki faturalarında karşılarına çıkıyor.

Vatandaşlar birçok telefon bayilerinde bu tür sorunlarla karşılaşıyor ve birçok zamanlarda müşteri ve çalışanlar arasında tartışmalar yaşanmakta.

Bazı vatandaşlar, bayilerin genel merkezdeki bazı yetkililere Zonguldak’taki bayilerdeki bu sorunları ilettiklerinde aldıkları cevap “sizler bizim uzun zamandır değerli müşterimizsiniz, derhal sorunlarınızla ilgileneceğiz” yanıtları verilirken, bayilerdeki sorunlar aynı şekilde devam ediyor.

Sonuç olarak vatandaşlar telefon faturalarını gününde ödeyemeyenler bir sonraki faturada açma-kapatma 30-45 TL gibi fazla para ödemek zorunda kalıyor.

Vatandaş soyulurken, telefon firmaları haksız para kazanıyor.

Olan yine her zaman olduğu gibi vatandaş ceremesini çekerken, birileri haksız kazançla servetlerine servet katıyorlar.

Vatandaşlar yetkililere sesleniyor.

“Artık duyun sesimizi” diyor.            

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER