SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

MERKEZ ÇARŞISI YIKILIYOR MU?

MERKEZ ÇARŞISI YIKILIYOR MU?
Bu haber 10 Kasım 2020 - 17:34 'de eklendi ve 474 views kez görüntülendi.

Zonguldak’ta uzun zamandır “Yıkıldı, yıkılacak” diye konuşulan Merkez Çarşısı için Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’ın çarşının yıkımına karar verdiği söyleniyor.

Çarşı esnafının 2-3 ay içerisinde iş yerlerinden çıkıp binaları boşaltacakları ve Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ile çarşı içinde bulunan dükkan sahipleri esnaflarla bir araya geleceği belirtiliyor.

Binanın ilk yapımı tek katlı için geçmiş Belediye Başkanı Nadir Pulat döneminde bir kat daha atıldığı, daha sonra da Yüksel Aytaç döneminde binanın tehlikeli bir durum oluşturduğu, binanın yıkılması yönünde plan ve proje yapılması, çarşı içerisinde bulunan esnafın da yeni yapılan 12 katlı iş merkezine taşınması konusunda çalışma yapmak istemişti.

Zonguldak eski Belediye Başkanı İsmail Eşref döneminde ise fazladan 2 kat daha iş yerleri yapılması, binanın deprem riskini artırması ile her an çökme noktasına gelmiş durumda.

Merkez Çarşısı esnafı ve dükkan sahipleri de binanın bir an önce yıkılıp, yerine yenisinin yapılması konusunda Başkan Ömer Selim Alan’dan destek beklerken, yeni yapılacak projeyi de destekledikleri öğrenildi. 

Belediye Başkanı Ömer Selim Alan doğru olanı yapmak için çarşıdaki esnaflarla görüşüp, binayı yıkıp yerine yenisini yapmak için düğmeye bastı.

Başkan Ömer Selim Alan’ın bir diğer projesi de ucube görünümlü 12 katlı iş merkezini yıkıp yerine daha güzel, daha modern bir proje ile şehre yakışır bir bina yapmak için projeler yaptığı biliniyor.

Uzun zamandır ucube görüntülü bazı binaların artık bu şehrin görüntüsünü bozduğunu bilen Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, birçok konuda olduğu gibi hem Merkez Çarşısı, hem de 12 katlı iş merkezinin bir an önce yıkılıp yenisinin yapılması, daha sonra da Fevkani köprüsünün de yıkılıp tüm şehrin Soğuksu, Acılık ve Merkez ile bir olacak, ayrıca kent içi araç trafiğinin rahatlayacağı önemli projeler gündeme geleceği öğrenildi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER