SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

HASTANELER DOLDU!

HASTANELER DOLDU!
Bu haber 01 Aralık 2020 - 17:44 'de eklendi ve 651 views kez görüntülendi.

Son günlerde Zonguldak’taki Koronavirüs vakalarında yüzde 50’lere varan artışlar görülüyor. Türkiye genelinde son günlerde vaka sayısı artan iller arasında Zonguldak’ın da olduğu önceki gün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından da açıklanmıştı.

Her geçen gün Koronavirüs salgını artışları ile beraber devlet hastanelerinde yapılan testlerde gözle görülür artışların yaşandığı, hastanede test yaptırmak için gelenlerin sayılarının da yükselişe geçtiği belirtilirken, hastanelerde yatan hasta sayısındaki doluluk oranının da arttığı öğrenildi.

Bazı vatandaşların hala “MASKE, MESAFE, TEMİZLİK” kurallarına uymadıkları gözlenirken, böyle giderse Zonguldak’taki hastanelerde yer kalmayacağı ve hastanelerde çalışan tüm sağlık çalışanları da çok zor durumda sağlık hizmeti sunacağı tahmin ediliyor.

 Yetkililer; Zonguldak’taki hastanelerde şu an yatak sıkıntısının yaşanmadığı belirtilirken, yoğun bakım ünitelerinin doluluk oranlarının yüzde 90’ları geçtiği belirtiliyor. Vatandaşlar yasaklara uymaz ise yakın bir zamanda hem normal servislerde, hem de yoğun bakım ünitelerinde yer bulmak çok zor olacak gibi görülüyor.

Birçok şehirdeki hastanelerde yer kalmadığı, bazı hastanelerin yemekhanelerinin de odalara çevrildiği belirtilirken, Zonguldak’taki hastanelerde halen böyle bir sıkıntının yaşanmadığı öğrenildi.

Koronavirüse yakalanan ve hastanelere yatanların dışında, test sonuçları Pozitif çıkıp evlerinde tedavi süreçlerini tamamlayanların da olduğu gözlenirken, 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşların belirli saatler dışında sokağa çıkmamaları konusunda alınan tedbirler devam ederken, “65 yaş üstü insanlara uygulanan yasaklar her yaştaki insanlara da uygulanmalı” diyorlar ve hastalıkları en çok işi gücü olmayıp, dışarılarda gezen gençlerden evlere taşındığı ifade ediliyor.

Türkiye’de böyle giderse çok yakın zamanda çok katı ve sert tedbirlerin gelebileceği söyleniyor. Yasakların genişlemesi ile birçok sektördeki esnafların ekonomik açıdan zor durumlara düşeceği, birçok insanın da işsiz kalacağı muhakkak.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER