SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

ZONGULDAK’I GÜZEL GÜNLER BEKLİYOR

ZONGULDAK’I GÜZEL GÜNLER BEKLİYOR
Bu haber 01 Aralık 2020 - 17:35 'de eklendi ve 89 views kez görüntülendi.

Zonguldak’ta yapımına devam edilen Mithatpaşa tüneli, Filyos Projesi, kavşak ve çeşitli çalışmalarla ilgili bilgi veren AK Parti il Başkan Yardımcısı ve AR-GE Birim Başkanı Muammer Avcı, Zonguldak’ı çok güzel günlerin beklediğini söyledi.

Babası Talip Avcı ve kendisinin de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yakınlığı ile bilinen, Muammer Avcı, Zonguldak’taki çalışmaların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da yakından takip ettiğini ifade etti.

Devam eden çalışmalarla ilgili bilgi veren Muammer Avcı, “Sayın Valimiz, il başkanımız ve milletvekillerimiz hep birlikte havaalanının takibindeyiz. Ayrıca Zonguldak Merkezde ki cami inşaatımızda süratle devam ediyor.” diyerek çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

 “ZONGULDAK ŞEHİR İÇİ TRAFİĞİMİZİ YÜZDE 30 RAHATLATACAK BİR PROJEDİR ”

“Mithatpaşa Tünelleri 1975 yılında dillendirilmiş bir projedir. O günden 2013 yılına gelindiğinde o dönemin Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım tarafından başlatılmış bir projedir. Bu proje ikinci makas mevkiinden başlayıp Kilimli ilçemize kadar devam eden ve hayata geçtiğinde TUİK verilerine göre Zonguldak şehir içi trafiğimizi yüzde 30 rahatlatacak bir projedir.

Yakın dönemde ilk başlangıç dediğimiz ikinci makas mevkiinde bulunan T-2 tünelleri olarak geçen sağ tüp bin 564 metre sol tüp bin 540 metre için ışık göründü törenini gerçekleştirdik. Toplamda 3 bin 104 metre olan bu tünellerimizin içerisinde çalışmalar devam ediyor. Bir de, bu 2 tüneli bir birine bağlayan 20 metrelik tüneli de hesaplarsak 3 bin 124 metrelik tünele sahibiz. Bu tünellerin şu anda üst yarım küre nihai betonlama çalışması yapılıyor. Bu anlamda 3 bin 124 metrelik parkurun bin 400 metrelik kısmı tamamlandı ve çalışmalar devam ediyor. Bu çalışmaların ardından sinyalizasyon, elektromekanik, aydınlatma, gabariler, yangın sensörleri ve jet fanlar gibi çalışmalar sonrasında gelecek.

Bunların sonrasında T-1 tünellerimiz mevcut. Sağ tüp 340 metre sol tüp ise 330 metre ve bu tünellerin üst yarım küre beton çalışmaları aşağı yukarı tamamlanmış durumda. Asıl önemli ve şuanda çalışan T-0 tünellerimiz var. T-0 tünellerimiz Uzunkum mevkiindeki tren yolunun altından geçecek 200’er metrelik tüneller. Burada henüz patlatma çalışmaları devam ediyor. Şu anda Kilimli ilçemiz tarafından Zonguldak istikametine doğru sağ tüpte 51 metre kadar açılım yapıldı. Sol tüpte ise ortalama 32 metre kadar açılım gerçekleştirildi. Zonguldak-Kilimli aksında da sağ tüp sol tüp olarak menfez çalışması yapıldı burada da çalışmalar başlayınca çok daha kısa sürede T-0 tünelleri de hayata geçmiş olacak. Nihai bitim tarihi olan 31 Aralık 2021 tarihi itibariyle Zonguldaklı hemşerilerimiz araçlarıyla ikinci makas mevkiinden Kilimli ilçemize kadar güvenli ve konforlu seyahatle beraber ulaşımlarını sağlamış olacaklar.”

“BİZE DÜŞEN GEÇMİŞİ BİR TARAFA BIRAKMAK”

 “Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi kavşak çalışmamızda hızla devam ediyor. Vatandaşlarımız hastaneden aşağı inip Ereğli ve Zonguldak istikametlerine dönmek istediklerinde orada bir karmaşa yaşanıyordu. Bundan dolayı oldukça fazla trafik kazası ve trafik karmaşası gündeme geliyordu. Bu projemiz tamamlandığında oradaki karmaşadan kurtulmuş olacağız. Önceki gün çalışmaları yerinde inceledim altyapı anlamında çok ciddi bir noktaya gelinmiş. Ayaklar bitmek üzere ve tahminen Aralık ayı sonu veya Ocak ayı içerisinde ulaşıma açılacak noktaya gelecek.

Bize düşen geçmişi bir tarafa bırakıp, dikiz aynasını kırıp önümüze bakmak ve devam eden projeleri yakinen takip etmektir. Bu kapsamda ilerleyen projelerimizden biri olan Filyos Vadisi Limanındaki Filyos Liman inşaatı süratli bir şekilde devam ediyor ve bizzat sayın cumhurbaşkanımızın takibinde devam ediyor. Zonguldak Havalimanımız çalışıyor. Zonguldak Havalimanımızın 30 metre genişliğinde bin 881 metre uzunluğunda pisti vardı. Biz burada pistin uzatılması noktasında 2 bin 211 metrelere kadar çıktık. Genişlemesi noktasında ise 45 metreye kadar çıkılacak ancak yanındaki fazlalıkları da sayarsak pistin genişliği 52 metreye kadar çıkmış olacak. Sayın Valimiz, milletvekillerimiz, il başkanımız hep birlikte havaalanının takibindeyiz. Ayrıca Zonguldak Merkezde ki cami inşaatımızda süratle devam ediyor.”

“CUMHURBAŞKANIMIZ ZONGULDAK’TA YAPILAN BU ÇALIŞMALARI YAKİNEN TAKİP EDİYOR”

“Bu anlamda Sayın Cumhurbaşkanımız 25 Mayıs 2020 tarihinde şahsımı arayıp bu işlerin takibi anlamında ‘Zonguldak’ı toparlayalım’ mesajıyla birlikte bu işlerin takibini bizzat AR-GE Birim Başkanlığı altında takip ediyoruz. Zonguldak’ımızı bu anlamda çok güzel günler bekliyor. Bir yandan Zonguldak Belediyesindeki çalışmalar, diğer yandan bizim yaptığımız makro plandaki hükümetimizin yaptığı çalışmalar birleştiğinde Zonguldak’ımızı taçlandıracak projeler hayata geçmiş olacak. Sayın Cumhurbaşkanımız Zonguldak’ta yapılan bu çalışmaları yakinen takip ediyor. Buradan giden gerek belediye başkanlarımız gerekse milletvekillerimizden de haberdar. Bizde kendilerine yakın çalışma arkadaşları vesilesiyle buralardaki çalışmalardan haberdar ediyoruz, bilgilendiriyoruz.” dedi. 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER