SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ KUTLANDI

3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ KUTLANDI
Bu haber 03 Aralık 2020 - 16:09 'de eklendi ve 126 views kez görüntülendi.

3 Aralık  Dünya  Engelliler Günü dolayısı ile Zonguldak’ta da çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Zonguldak Valilik binası önünde düzenlenen törende; Atatürk Anıtı’na çelenk sunulup, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımız okundu.

Törene; Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Veli Köktürk, Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin, Anadolu Engelliler Birliği Zonguldak Başkanı Fehim Dinç, siyasi partilerin temsilcileri ve engelli vatandaşlar katıldı.

Törende bir konuşma yapan Türkiye Sakatlar Derneği Şube Başkanı Hüseyin Şirin, “Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi olarak Birleşmiş Milletler tarafından dünya genelinde ilan edilen engellilerin sorunlarının dile getirilmesi amacıyla 3 Aralık Engelliler Günü ülkemizde de her yıl kutlanmaktadır.

Bu yıl ki engelliler günümüze Zonguldak olarak çok mutluyuz. Çünkü yıllardır mücadelesini verdiğimiz dernek ofisimiz ve sosyal amaçlı salonumuza değerli belediye başkanımız Selim alanın yer tahsisi ve bağışçılarımızın destekleri ile kavuşmuş bulunmaktayız.

Dünyada ve ülkemizde devam eden COVİD-19 virüsü nedeniyle büyük sıkıntılar yaşamaktayız etkinliklerimizde mecburen mesafe korumak kaydıyla az arkadaşla yapmak zorunda kaldık. Ülkemizde son yıllarda engellilere büyük hizmetler yapılmasına rağmen ulusal bazda engellerin acil çözülmesini beklediği iki konuyu dile getirmek zorundayız. Sağlık kurulu raporları konusunda ki sıkıntı bir an önce halledilmeli engelli olduğu halde yüzde 40 rapor alamayan engelliler sağlam muamelesi görmektedir, engelli maaşlarının bağlanması için uygulanan hane gelir testinden vazgeçilerek yalnız engellinin gelirine bakılması konusu acilen çözülmelidir. Engellilerin kullandığı tüm medikal malzemelerde ki Katkı payları alınmamalı veya minimum düzeye çekilmelidir. 2020 yılı EKPSS ve kura ile kamuya yapılacak olan engelli alımlarında kamuda boş bulunan kontenjanların doldurulmasını tüm engelliler adına talep ediyoruz. Türkiye sakatlar derneği Zonguldak Şubesi olarak ilimizde erişebilirlik noktasında aile ve Sosyal Politikalar bakanlığı bünyesinde Valilik öncülüğünde kurulan erişilebilirlik izleme ve denetleme komisyonunda başkan ve başkan yardımcısı ile asil üye olarak görev yapmaktayız. İlimizde başta kamu binaları olmak üzere tüm binaları denetlemeye devam ediyoruz. Türkiye sakatlar derneği Zonguldak Şubesi yönetim kurulu olarak tüm ülkemizin COVID-19 virüsünden kurtulması dileğiyle sağlıklı ve mutluluk dolu nice 3 Aralık engelliler günlerinde buluşuruz” dedi.

YENİ DERNEK BİNASI AÇILDI, TEKERLEKLİ SANDALYE DAĞITILDI

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Zonguldak’ta da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Valilik binası önünde düzenlenen törenin ardından, AK Parti il Başkanı Zeki Tosun, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Aile Çalışma Sosyal Hizmetler İl Müdürü Veli Köktürk, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun ve törene katılanlar Sakatlar Derneği’nin yeni binasını ziyaret edip, tekerlekli sandalye dağıtımını gerçekleştirdiler.

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Türkiye Sakatlar Derneği Şube Başkanı Hüseyin Şirin’e çiçek takdim ederek “hayırlı olsun” temennisinde bulundu.

Her sağlıklı kişinin birer engelli adayı olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, “Biz bir gün değil her gün engelli vatandaşlarımızın engellerini nasıl en aza indiririz, nasıl paylaşırız. Malum biliyorsunuz, hepimiz birer engelli adayıyız. Her an böyle bir potansiyele sahibiz. O yüzden de engelli vatandaşlarla beraber bu dünyayı paylaştığımız sürece onların engellerinin n aza indirmek için ekstra gayret göstermeliyiz. Göreve geldiğimiz günden beri yapabildiğimizin fazlasını yapmak için gayret gösteriyoruz. Böyle güzel bir dernek binasına sahip olmaları tabiki mutlu etti. Yapım aşamasında takip etmiştik ama bugün hem böyle özel günde onları ziyaret etmek, buranın yapıldığını, engelli vatandaşların hizmetine girdiğini görmek bizleri mutlu etti, inşallah daha da iyilerini yapacağız. Her zaman yanlarındayız, emirlerindeyiz” dedi.

Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Hüseyin Şirin de Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’ın verdiği katkıdan dolayı teşekkür ederek,  “Bugün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle hem yeni tesisimizi faaliyete geçirdik. Tabii ki Covid-19 dolayısıyla açılışımızı erteledik inşallah önümüzdeki aylarda geniş katılımla burada güzel bir açılış yapacağız. Bu binanın yapılmasında başta Sayın Belediye Başkanım önderlik etmesi bize bu yeri tahsis etmesi sonucu ve bağışçılarımızın sağladığı imkânlarla burayı yaptık ve şu anda kullanır hale getirdik. Ben tabii ki Belediye başkanımıza 20 yıldır özlemini çektiğimiz böyle bir tesise kavuşmamız da öncü olmasından dolayı gerçekten çok tüm camiam ve şahsım adına teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki günlerde aylarda daha güzel faaliyetler daha güzel çalışmalar yaparak hem engellilerimizi mutlu edeceğiz hem de Zonguldak halkımıza da burada hizmeti daha güzel yapacağımızı da yürekten inanıyoruz” şeklinde konuştu.

AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun’da 3 Aralık Dünya Engelliler gününü kutladı ve yeni Dernek binasının hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

Zeki Tosun yaptığı konuşmada, “Bugün 3 Aralık Dünya Engelliler günü. Başkanımızın da dediği gibi onların da güzel bir mekana kavuştuğu bir gün. Öncelikle ben burada emeği geçen Başta Belediye Başkanımıza ve bütün bağışçılarımıza teşekkür ediyorum. Güzel bir yer olmuş, inşallah önümüzdeki günlerde hep beraber açılışını yaparız” diyerek 3 Aralık Dünya Engelliler gününü kutladı.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER