SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

ERKMEN: SORUN ŞEFFAF DAVRANMAMA

ERKMEN: SORUN ŞEFFAF DAVRANMAMA
Bu haber 07 Aralık 2020 - 13:52 'de eklendi ve 137 views kez görüntülendi.

İYİ Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen, Filyos Vadi Projesi ile ilgili son günlerde gündem olan ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa  Varank’ın açıklamalarına katılmadıklarını söyledi.

İYİ Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen Filyos Vadi Projesinde Varlık Fonu Yöneticisi Tosyalı Holding’in Proje yöneticisi olarak atanmasında şaibelerin ve dedikoduların arkasının kesilmeyeceğini belirterek, “Endüstri Bölge Yöneticiliğini yatırımcı açısından belki de daha az maliyetle gerçekleştirecek bir firmanın alma olasılığı varken, ilgi yok deyip Bakan oluruyla yeni kurulan Tosyalı Firmasına verilmesi, onun alt yapıyı gerçekleştirip tahsis edeceği bir sistem ne derece sağlıklı olabilir.” dedi,

“GEÇMİŞTEN BU GÜNE FİLYOS HER ZAMAN YATIRIMCININ İLGİSİNİ ÇEKMİŞTİR

İYİ Parti il Başkanı Erkmen yaptığı açıklamada şunları belirtti. “Filyos Bölgesi ile ilgili, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız SN. Mustafa Varank’ ın “Filyos yatırımcının ilgisini çekmedi”, bu yüzden Bakan onayı ile yönetimi Tosyalı Firmasına verdiklerini açıklamasını Ulusal yazılı ve görsel Basında maalesef üzülerek okudum.

 Sanırım SN. Bakana eksik ve yanıltıcı bilgi verilmiş. Çünkü geçmişten beri Filyos Bölgesine yatırım yapmak isteyen çok sayıda yatırımcı çıkmış ve yatırım yapmak için müracaatlarını da yapmalarına rağmen kendilerine yer tahsisi yapılmadığı için bu yatırımlar yapılamamıştır. Bunlar o tarihte başlasaydı bugün çok daha farklı bir Filyos Bölgesi ile karşılaşmış olacaktık. Benim görev yaptığım döneme rastlayan tarihlerde Lukoil Firmasının bu bölgede yatırım için EPDK’ na bizzat resmi müracaat yaptığına tanıklık yaptım. ( Temmuz 2006 ) Nurol – Torunlar ortak girişiminin Liman ve Liman Arkası Entegre Projesi, Rus NLMK Firmasının Çelik Sarma Fabrikası, Karabük Demir – Çelik Fabrikasının yatırım istediği yine Valiliğimiz kayıtlarına girmiş ve de Maliye Bakanlığı’ na ( Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ ne intikal ettirilmiş yatırımlardan örneklerdir. ) Dolayısıyla Filyos Bölgesine yatırımcının ilgisi olmadı söylemini yanıltıcı bilgiye dayalı bir söylem olarak görüyoruz. Geçmişten bu güne Filyos her zaman yatırımcının ilgisini çekmiştir.

“TOSYALI FİRMASI NE KADAR HAKKANİYETLİ OLURSA DA DEDİKODULARA VE ŞAİBELERE YOL AÇACAĞI AŞİKAR DEĞİL MİDİR?”

Üzüldüğümüz nokta ihaleye çıkılsaydı belki çok farklı yerli ve yabancı yatırımcı girip, Endüstri Bölge Yöneticiliğini yatırımcı açısından belki de daha az maliyetle gerçekleştirecek bir firmanın alma olasılığı varken, ilgi yok deyip Bakan oluruyla yeni kurulan Tosyalı Firmasına verilmesi, onun alt yapıyı gerçekleştirip tahsis edeceği bir sistem ne derece sağlıklı olabilir. Bölgemiz de geçmişten beri büyük Demir – Çelik Firmaları varken, onların yatırım istemleri aynı zamanda rakip olan ve de Varlık Fonu Yöneticisi olan Tosyalı Firmasınca karşılanmadığında, Tosyalı Firması ne kadar hakkaniyetli olursa da dedikodulara ve şaibelere yol açacağı aşikar değil midir? Sorulması gereken soru niye kimsenin haberi olmadı da Tosyalı Firması nereden duydu da yeni bir firma kurup tek talipli oldu. Sizin ilan etmediğiniz bir konuda talipli, istekli çıkmadı demek ne derece doğru bir harekettir? Kamuoyu yapılan yatırımlara, her zaman destek olur, sorun şeffaf davranmama, insanlarda bazı kişilerin korunduğu ve özellikle seçildiği yönündeki algıdır. Şeffaf olunmadığı sürece de maalesef bu algı ger alanda artarak devam etmektedir.”

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER