SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

KOMİSYONDA MI SIKINTI VAR!

KOMİSYONDA MI SIKINTI VAR!
Bu haber 08 Aralık 2020 - 17:05 'de eklendi ve 103 views kez görüntülendi.

Zonguldak limanından yurt dışına ihracat yapan Tır’lara ÖTV’siz mazot vermek için yaklaşık bir yıl önce kurulan Petrol Ofisi’nin mazot tesisi neden çalışmaya başlamadı.

Bir yıl boyunca “Belediye ruhsat verilince ihracat Tır’larına ÖTV’siz mazot vermeye başlanacak” dendi.

Belediye ruhsatı verdi. Şimdi de; “Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan ruhsat alalım, tamam” denildi.

Edindiğimiz bilgilere göre; EPDK ruhsatı verdi. 2 aydır neden ihracat Tır’larına mazot verme işi başlamadı?

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası, Zonguldak limanına kurulan Petro Ofisi’nin mazot akaryakıt tesisini işletmek için girişimlere başlamış ve işletme ruhsatını da Belediye ve EPDK, Ticaret ve Sanayi Odası’nın kurduğu şirkete vermiş. Ne hikmetse başka illerdeki ihracat, ithalat yapılan limanlarda 10 günde alınan ÖTV’siz mazot, yakıt istasyonları Zonguldak’taki limanda kurulan Petrol Ofisi’nin mazot, yakıt istasyonu bir seneyi geçmesine rağmen hala pompadan mazot akmadı.

Yetkililerin devamlı “3 gün-5 gün sonra tamam” deyip, “tüm izinler alındı. Mazot ihracat Tır’larına yakıt verilecek” denmesine rağmen, hala kurulan yakıt tesisinden neden mazot verilme işi yapılamıyor.

Yaklaşık 2 ay önce Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz’ın limanla ilgili daire müdürleri ile yaptığı toplantıda, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir’in bir hafta sonra “Cumartesi mazot verme işi başlayacak” demişti.

6 Cumartesi geçti hala mazot verme işinden bir haber yok. Diğer limanlarda ÖTV’siz mazot verilince, ihracatı Zonguldak limanını tercih etmeyince, Zonguldak şehri TTK ve birçok kurum, ekonomik olarak büyük kayıplara uğruyor.

Şimdi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı’na soruyoruz;

Ruhsat alındı mı? Alındı ise sorun ne?

Başka limanlarda 10 günde alınan ruhsat neden Zonguldak limanında bir senedir hala sorunlar çözülemedi?

Kamuoyundaki söylentilere göre; Ticaret ve Sanayi Odası’nın üzerine olan işletme hakkı başka bir şirketin üzerine mi devredilmek isteniyor?

Kurulan Petrol Ofisi tesisin üzerindeki bazı şaibeler her geçen gün kamuoyunda konuşulurken, yetkililerden ses seda yok!

Her geçen gün pompadan akmayan mazot Zonguldak’tan birçok ihracat Tır’larının başka illere kaçması demek acaba bu ihracat Tır’larına ÖTV’siz mazotun akmasını birileri mi engel oluyor?

Sonuç olarak Zonguldak’ta kurulan yakıt istasyonundan, mazot ne zaman akacakkkkk!!!

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER