SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

LAVUAR ALANI İÇİN TARİH KESİNLEŞTİ: 26 ŞUBAT 2021

LAVUAR ALANI İÇİN TARİH KESİNLEŞTİ: 26 ŞUBAT 2021
Bu haber 08 Aralık 2020 - 16:56 'de eklendi ve 101 views kez görüntülendi.

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Belediye Meclis toplantısı sonrası  açıklamalarda bulundu.

TOKİ tarafından yapılacak Lavuar alanı, Üzülmez ve Çaydamar dere ıslahı, sahil düzenleme çalışmaları ile ilgili bilgi veren Alan, yıllardır bekleyen Lavuar alanı için de 26 Şubat 2021 olarak karar alındığını söyledi.

“LAVUAR ALANIYLA İLGİLİ TARİH NETLEŞTİ 26 ŞUBAT 2021”

Lavuaralanı projesinin ihalesinin TOKİ tarafından yapılacağını belirten Alan, “TOKİ yetkileriyle yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde Lavuar alanıyla ilgili tarih netleşti. TOKİ yetkililerinden aldığımız bilgiye göre inşallah 26 Şubat 2021 Cuma günü lavuar alanı diye tabir ettiğimiz, yıllardır boş bir şekilde bekleyen Zonguldak’ımızın merkezinde ve çok kıymetli olan, 7’den 70’e herkesin çok beklentisinin olduğu bu alanın inşallah TOKİ ihalesini yapacak ve yüklenici firma en kısa zamanda işe koyulacak. Detayları belli olunca ne zaman biteceğini de kamuoyuyla paylaşırız. Zonguldak Belediyesi olarak bunun en sıkı takipçisi olacağız. Çok güzel bir proje olacağını düşünüyorum Zonguldak’ımıza hayırlı ve uğurlu olsun. Sahil Projesinde son bir aydır imalatlar bayağı hızlandı. İnşallah Haziran ayı sonuna doğru sahil projesini Zonguldaklı hemşerilerimize kavuştururuz.” dedi.

“VATANDAŞIMIZ KURALLARA UYMASI GEREKİYOR”

Koronavirüs salgını nedeni ile vaka sayılarının Zonguldak’ta da arttığına dikkat çeken Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, “Daha önceki açıklamalarımızda eski kısıtlama günlerine dönmek istemediğimizi ama tedbiri elden bırakırsak, kurallara uymazsak bunların geri gelmek durumunda olduğu hususunda uyarmıştık. Ne yazık ki Zonguldak’ımızda, ülkemizde ve dünyada vaka sayılarının çok artış trendinde olmasıyla beraber cumhurbaşkanımızın açıklamasının akabinde İçişleri Bakanlığı’mızın genelgeleri kapsamında ne yazık ki kısıtlamalara maruz kalıyoruz.

Rakamların artışlarını hepimiz yakinen takip ediyoruz. Son bir haftadan beri gündem yoğunluklu olarak pandemi. Söylemekten dilimizde tüy bitti. Meclis üyesi arkadaşlarımızdan salgına yakalananlar oldu, belediye başkan yardımcım ve müdürlerimizden de yakalananlar oldu. Çemberin ne kadar daraldığını net görüyoruz. Ne yazık ki her gün cenaze haberleri alıyoruz ve üzülüyoruz. Belli yaşın üzerindeki büyüklerimizi ne yazık ki kaybediyoruz. Fırsatçı bir virüs olduğu için belli bir yaşın üzerinde olan ve daha öncesinde kronik bir rahatsızlığı olan varsa daha da fırsatçı hale geliyor. Tedbirli olmamız gerekiyor ama ne yazık ki o da yeterli olmuyor. Vatandaşımız çok ciddi şekilde kurallara uyması gerekiyor. Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasını yaşadık ama bugün hava güzel olduğu için vatandaşlarımızın çoğu çarşı merkezinde.

Ben sadece şunun altını çizerek rica ediyorum; Acil bir işi olmayan vatandaşlarımız lütfen evinde kalsın. Vatandaşlarımız hep bir şekilde mazeret üreterek çarşıya iniyorlar. Böyle hareketlilik olduğu zamanda temastan kaçınamıyorlar ve ister istemez salgının yayılma oranı daha da hızlanıyor. Bunun önüne geçmenin en güzel yolu teması engelleyip mümkün olduğu kadar evde kalmak. Maske, mesafe ve temizlik bu işin olmazsa olmazı ama mümkün olduğu kadar evimizde kalalım. Çok acil, elzem bir durum olmadıkça çarşıya inmeyelim.” diye konuştu.

Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, inşaatı devam eden sahil projesi ve Çaydamar ve Üzülmez dere ıslah çalışmalarının da 2021 yılında devam edip, kısa sürede tamamlanacağını kaydetti.  

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER