SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

ERKMEN: BU PROJE NE OLDU? SORUYOR CEVAP BEKLİYORUZ

ERKMEN: BU PROJE NE OLDU? SORUYOR CEVAP BEKLİYORUZ
Bu haber 09 Aralık 2020 - 16:01 'de eklendi ve 114 views kez görüntülendi.

İYİ Parti Zonguldak il Başkanı Yavuz Erkmen Zonguldak-Fiyos karayolunun hangi aşamada olduğunu sordu ve yetkililerin cevap vermesi gerektiğini vurguladı.

İYİ Parti il Başkanı Yavuz Erkmen basın açıklamasında şunları söyledi:

Bölgemizde ulaşım açısından devam eden karayollarının bir an önce bitirilmesi ve bunun yanında bölgede ekonomik olarak kalkınmayı sağlayacak karayollarının ise bir an önce başlanılması (Örn: Zonguldak-Filyos Karayolu ) Zonguldak’ta yaşayan herkesin üzerinde hemfikir olduğu bir husustur.

Ancak bunun kadar önemli bölgede yeni bir çığır açacak önemli bir projenin de bugün akıbetini sormak istiyoruz. Şubat 2004 tarihinde Ulaştırma Bakanlığı DLH Gn. Müdürlüğünün kamuoyuna açıkladığı ve o tarihte basında yer alan ve 2020’ye kadar tamamlanması öngörülen bakanlığın 15,2 milyar dolarlık demiryolu projelerinin durumudur.

Bu projeler İlimizi yakından ilgilendirmektedir. Çünkü açıklanan projelerden biride Adapazarı-Ereğli ve de Ereğli-Zonguldak Demiryolu projesidir.2004 yılında etüt-proje programında yer alan bu projelerden 107 km çift hat olarak hizmete alınması öngörülen Ereğli-Zonguldak demiryolu projesinin maliyeti 429 milyon dolar olarak açıklanmış, ekonomiye yıllık getirisi 50 milyon dolar olarak hesap edilmişti.

Şimdi iktidar partilerine sormak istiyoruz. Bu proje ne oldu? 2020’ye kadar tamamlanması açıklanan proje hangi aşamada? Amaç Zonguldak’a hizmet ise iktidar bu projenin bugün itibariyle hangi aşamada olduğunu açıklamalı. Bakanlığın kendisinin 2020’ye kadar yapılmasını planladığını açıkladığı projeyi merak ediyor, Zonguldak ekonomisini yakından ilgilendiren hususun Zonguldak kamuoyuna açıklanmasını beklediğimizi ifade ediyoruz.”

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER