SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

BAZI PARTİLERDE SIKINTI BÜYÜK!

BAZI PARTİLERDE SIKINTI BÜYÜK!
Bu haber 15 Aralık 2020 - 17:09 'de eklendi ve 89 views kez görüntülendi.

MHP’de yapılan il kongresinden sonra huzursuzluklar, istifalar, ihraç işlemleri her geçen gün artıyor.

En son il kongresinde aday olmak isteyen eski Merkez ilçe başkanı Niyazi Kıransoy ve bası eski yöneticilerin ihraç istemi ile disiplin kuruluna verilmeleri, hem eski Merkez ilçe Niyazi Kıransoy ve ekibinden il disiplin kurulundan istenen savunmayı  Kıransoy ve ekibi tarafından red edilmesi ihraç edilecekleri kesin görünen  Kıransoy ve ekibi yakında senelerce hizmet ettiği MHP’den istifa edebilecekleri, hem kendilerinin bazı beyanatları, hem de muhalif ekip tarafından dile getiriliyor.

MHP’de huzursuzluk 31 Mart seçimlerinde Hamdi Ayan’ın Belediye Başkan adaylığındaki şaibeler, seçimlerde bazı yandaş kamuoyu araştırmacılarının Hamdi Ayan’ı yani MHP’yi birinci göstermeleri bir oyunun parçasıydı.

Hamdi Ayan 31 Mart seçimlerinden sonra piyasada görülmedi. Piyasada olmamasına rağmen tabandaki bazı MHP’lilerin Hamdi Ayan’ın perde arkasında MHP’nin Zonguldak’ta dizayn edildiği söyleniyor.

Yakında MHP’de hem istifaların, hem de ihraçların olacağı beklenirken, eski Merkez ilçe Başkanı Niyazi Kıransoy ve ekibinin disiplin kuruluna savunmaları vermemesi MHP ve Zonguldak il teşkilatlarına güveni olmadığını gösteriyor.

Gerçi Zonguldak MHP il teşkilatının alacağı karar Genel Merkezden aksi bir karar çıkmayacağının göstergesidir.

Çünkü Genel Merkez MHP il seçiminde Niyazi Kıransoy’un adaylığını engelleyip, seçime tek liste olarak gidilmesini sağlamıştı.

MHP Zonguldak’ta her geçen gün tabanda kan kaybetmeye devam ediyor.

***

GELECEK PARTİSİ

Gelecek Partisi’nde gözler Genel merkezin bu hafta Zonguldak il ve Çaycuma ilçe teşkilatı ile ilgili kararı bekliyor.

Genel Merkez ya Zonguldak teşkilatlarını görevden alacak, ya da uzlaşma yoluna gidecek, uzlaşma yoluna giderse hem bazı ilçe teşkilatları, hem de il ve ilçe teşkilatlarına birçok yöneticinin istifa edecekleri söyleniyor.

Geçen hafta Ankara’ya Genel Merkeze çağrılan il Başkanı Hikmet Aydın ve Çaycuma ilçe Başkanı Şenol Cin ile görüşmeler yapıldığı biliniyor.

Gelecek Partisi’nde bu hafta ya yeni yapılanma, ya da eski tas, eski hamam misali devam denecek.

Gelecek Partisi’nde bu hafta çok şeylerin olacağı tahmin ediliyor.

***

ESNAF ŞOKTA

Uzun zamandır küçük esnaf olarak bilinen Lokanta, kafe, çay ocakları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan müjdeyi bekliyordu.

Dünyayı saran ve Türkiye’de de Mart ayından bu tarafa etkili olan Koranavirüs salgını nedeni ile uzun süredir mağdur olan küçük esnafın özellikle kira konusunda beklediği yardımların da büyük şehirlerde 3 aylık 750 TL. diğer şehirlerdeki esnafa da 500 TL kira yardımında bulunulacağı açıklaması üzerine adeta şok yaşadılar.

Verilecek 750 ve 500 TL’lik kira desteğinin hiçbir küçük esnafın yarasına merhem olmayacağını dile getirenlerden esnafın umutları bir kez daha söndü.

***

EMEKLİ, ASGARİ ÜCRETLİ, İŞÇİ, MEMUR ZAM BEKLİYOR

Türkiye bir yandan Koronavirüsle mücadelesini sürdürüyor, bir yandan da ekonomiyi aşmanın hesabını yapıyor.

2020 yılının son 15 günü.

15 gün sonra 2021 yılını karşılayacağız.

Bir taraftan yeni bir yıla girerken, bir taraftan da 2021 yılından geçerli olacak yeni ücretler de konuşuluyor.

İşçi, memur, emekli ve asgari ücretlinin zamları henüz belli olmadı.

Komisyonlar toplantı halinde.

Bugün yarın açıklanır.

Verilecek zamlar merak ediliyor.

Çünkü özellikle de bu Koronavirüs belasından sonra iğneden ipliğe her ürüne zam yapıldı.

Doğalgaz ve elektrik de zamlandı bu arada.

Yeni yapılacak zamlar günün koşullarına göre ayarlanmalı.

Yaklaşık 10 aydır bir taraftan Koronavirüsle, bir taraftan da ekonomik açmazlarla iyice bunalan işçi, memur, emekli ve asgari ücretliye günün koşullarına göre ve mağdur edilmeyecek şekilde zam yapılması bekleniyor.

İnşallah vatandaşın beklediği gibi zam yapılır.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER