SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

SAHİL GÜVENLİK’TEN GIRGIRLARA OPERASYON!

SAHİL GÜVENLİK’TEN GIRGIRLARA OPERASYON!
Bu haber 15 Aralık 2020 - 17:10 'de eklendi ve 111 views kez görüntülendi.

Zonguldak Sahil Güvenlik tarafından geçtiğimiz hafta diğer illerden gelen gırgırlara denizde küçük hamsi yakalayanlara operasyon yapıldı.

Küçük hamsi yakalayıp, balıkçı tezgahları yerine yem fabrikalarına gönderilmek istenen hamsilere el konuldu. Yaklaşık 22 ton küçük hamsiye el koyan Sahil Güvenlik, küçük hamsi yakalayan gırgırlara da yüklü miktarda para cezası uyguladı.

Normalde hamsinin boyu 9 cm. olması gerekirken, gırgırcılar küçük hamsileri yakalayarak, balıkçı tezgahları yerine küçük hamsileri yem fabrikalarına göndererek, büyük para kazanırken,  balıkçı tezgahları normal hamsiye hasret kaldı, dolayısı ile vatandaşların en çok tükettiği hamsi havaların soğumasına rağmen hamsi yiyemez oldu. Büyük hamsi olduğu zaman da fiyatı 20-30 TL arasında tezgahlarda zor bulunuyor.

Büyük balıkçı diye tabir edilen gırgırların Orta Su Trolleri de denizi adeta kurutuyor. Denizde balık yuvalarını dağıtarak hamsi ve diğer balıkların üremelerine, büyümelerine engel oluyorlar.

Geçtiğimiz hafta Sahil Güvenlik hem denizdeki gırgırlara, hem de denizden gelip tırlara yüklemek için yanaştıkları Kozlu ve Kilimli limanlarına operasyon yaparak kurallara uymayan hem gırgırlara, hem de bazı balıkçı tırlarına büyük para cezaları uygulaması vatandaşlar ve balıkçı esnafları arasında takdirle karşılandı.

Zonguldak ve Karadeniz balığının ve hamsinin yatağı olmasına rağmen hala balıkçı tezgahlarının birçoğunda yerli hamsinin az olduğu, Marmara denizinden avlanan büyük hamsinin olması vatandaşları ister istemez Marmara hamsisinin kilosunu 30-40 TL’den yemeye mahkum ediyorlar.

Vatandaşları ucuz v eyerli hamsiye hasret bırakan gırgırcılara Sahil Güvenlik göz açtırmaması kamuoyunda memnuniyetle karşılandı.

Böyle giderse ileriki yıllarda vatandaşlar balıklara hasret kalacak gibi gözüküyor. Zonguldak ve Karadeniz balıkçılarının tezgahları hamsiye hasret kalırken, yem fabrikaları küçük hamsi ile kazançlarına kazanç katıyorlar.

Kozlu ve Kilimli limanları her gün küçük hamsileri yem fabrikalarına getirecek tırlarla doluyor. Gırgırlar yakaladıkları hamsileri balıkçılara değil, yem fabrikalarına yollaması az olan hamsi ve diğer balık türlerinin fiyatını otomatikman artırıyor. Sahil Güvenlik ekiplerini HÜRDÜŞÜN Gazetesi olarak kutluyoruz.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER