SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

HER ŞEY İYİYE GİDİYOR AMA YİNE DE TEDBİRİ ELDEN BIRAKMAYIN!

HER ŞEY İYİYE GİDİYOR AMA YİNE DE TEDBİRİ ELDEN BIRAKMAYIN!
Bu haber 22 Aralık 2020 - 16:45 'de eklendi ve 83 views kez görüntülendi.

Son hafta Türkiye genelinde olduğu gibi Zonguldak’ta da vaka sayılarında yüzde 40 azalma görüldü.

İki haftadır, hafta sonları ve akşam saat 21.00-05.00 saatleri arasında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının başlaması ile vaka sayılarında yüzde 40 dolayında azalma görüldüğü, hastanelere test yaptırmak için giden vatandaşların birçoğunda geçtiğimiz günlere oranla vaka sayılarında azalmalar görüldüğü öğrenildi.

Vatandaşların son günlerde gereksiz yere sokaklara çıkmamaları, yakın temaslardan kaçınmaları konusunda cadde ve sokaklarda, kapalı alanlarda Polis ve Belediye Zabıta ekiplerinin özellikle de maske denetimleri sonucunda vakalarda azalmaların olduğu belirtiliyor.

Yetkililerden aldığımız bilgilere göre; böyle giderse merkez ve ilçelerde ileriki günlerde vakaların daha da azalacağı tahmin ediliyor.

Yılbaşının yaklaşması, emeklilerin bankalardan maaşlarını çekmeleri, büyük marketlerden alışverişlerde “Maske, Mesafe ve Temizlik” kurallarına çok dikkat etmeliler. Eğer yılbaşı haftasında kurallara uyulmaz ise vakaların yeniden artacağı tahmin ediliyor.

Bu hafta ve yılbaşı haftasında yetkililerce denetimlerin artırılacağı ve yasaklara uymayanlara para cezası uygulamalarının yapılacağı vatandaşlarca bilinmeli.

Yasaklara uymayanların hem ceplerine, hem de yakınlarına zarar vereceği bilinmeli.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER