SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

KARA: ÇALIŞANLARIN RAHATSIZ EDİLMESİ YAKIŞMIYOR

KARA: ÇALIŞANLARIN RAHATSIZ EDİLMESİ YAKIŞMIYOR
Bu haber 29 Aralık 2020 - 16:21 'de eklendi ve 162 views kez görüntülendi.

Türk Sağlık-Sen Zonguldak Şube Başkanı Arzu Kara, kamuda haksızlık ve ayrımcılık yapılmasına rıza göstermediklerini belirterek, özellikle salgın döneminde filyasyona görevlendirmeler, sözleşmeli personele geçici görevlendirmeler gibi hususlarda bile ayrımcılık yapıldığını söyledi.

Türk Sağlık-Sen Zonguldak Şube Başkanı Arzu Kara yaptığı basın açıklamasında konu ile ilgili olarak şunları ifade etti.

“Kamuda ehliyet ve liyakat kadar adalette çok önemli bir husustur. Biz her zaman kamu çalışanlarını eşit bir muamele görmesini ister hiç kimseye ne haksızlık ne de ayrımcılık yapılmasına rıza gösteririz.

Fakat ne yazık ki salgın döneminde bile filyasyona görevlendirmeler, sözleşmeli personele geçici görevlendirmeler gibi hususlarda bile ayrımcılık yapılıyor, birilerine ayrıcalıklar tanınıyor. Bunları kabul etmemiz mümkün değildir.

Bu tür işler belli bir sıraya konularak yapılır, adam seçme gibi işler olmaz ise hem sağlıklı bir işleyiş olur hem de çalışma barışı zedelenmiş olmaz. Bu görev iyiymiş hep ben gideyim veya geçici görevlendirmelerde her kurumda farklı bir mevzuat varmış gibi iş ve işlemlere bir son verilmelidir.

Sağlık çalışanları hayatlarını riske atarken hala birilerine iltimas tanınması gibi işlerin olması, çalışanların rahatsız edilmesi yakışmıyor.

Bu tür işlerden vazgeçilerek adaletin tesis edilmesi temennimizdir. Ayrıca bazı kurumlarda idarecilerin mobbing yaptıkları yönünde çalışanlardan yoğun şikayetler gelmektedir. Mobbing suçtur idareciler bu işleri terk etmelidir.” dedi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER