SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

EMEKLİ ZAMMA SEVİNMEDİ!

EMEKLİ ZAMMA SEVİNMEDİ!
Bu haber 05 Ocak 2021 - 17:23 'de eklendi ve 110 views kez görüntülendi.

Hükümetin önceki gün açıkladığı emekli zamları, emeklileri sevindirmedi.

SGK ve Bağ-Kur emeklileri ise ocak ayında yüzde 8,37 oranında zam alacak olması, özellikle 2 bin 500’ün altında maaş alan emeklileri tatmin etmedi.

Aralık ayı yıllık enflasyonunun düşük gösterilmesi, özellikle de Koronavirüs salgını başladığından bugüne iğneden ipliğe her şeye zam yapılması, doğalgaz, elektrik, su gibi temel giderlerin de artması düşük maaş alan emeklileri memnun etmezken, 2 bin 500 TL’nin altında maaş alan emeklilere en azından yüzde 15 civarında zam yapılması gerektiği vurgulanıyor.

Doğalgaz, elektrik, su gibi temel giderlerin yanı sıra 5 Kiloluk bir zeytinyağının bile 65-70 TL olduğu bu günlerde emeklilere verilen bu zam hem yetersiz bulundu, hem de emeklileri daha da zor durumda bıraktı.

Artan fiyatlar karşısında emeklilere verilen yüzde 8,37’lik zam günümüz koşullarında yetersiz bulunurken, 5 bin TL ve üzeri emekli maaşı alan ile 2 bin 500 TL ve altı maaş alan emekli arasındaki fark giderek artmış oldu.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER