SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

ALAN: LAFA GELDİĞİNDE MANGALDA KÜL BIRAKMAYAN KİŞİLERİN SÖYLEMLERİNİ CİDDİYE ALMIYORUM

ALAN: LAFA GELDİĞİNDE MANGALDA KÜL BIRAKMAYAN KİŞİLERİN SÖYLEMLERİNİ CİDDİYE ALMIYORUM
Bu haber 21 Ocak 2021 - 16:24 'de eklendi ve 111 views kez görüntülendi.

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan,  son günlerde Zonguldak’ta yağan kar nedeni ile elektrik ve su kesintileri ile ilgili vatandaşlardan özür diledi.

“Ağaçların devrilmesi sonucu başlayan ve sorasında artarak devam eden 3 günlük sıkıntılı, sancılı, vatandaşımızın mağdur olduğu bir süreç yaşadık. Özellikle enerji kesintisi sebebiyle vatandaşlarımıza su tedarik edemediğimiz için keyfini çıkarmayı hayal ettiğimiz kar yağışı ne yazık ki bizlere, vatandaşlarımıza eziyet haline geldi” diyen Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, kendisinin de bir doktor olması sebebi ile Sağlık Bakanlığı’ndan gelen mesaj üzerine Koronavirüs aşısı olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Ömer Selim Alan basın toplantısında, kar yağışı, elektrik ve su kesintileri ile ilgili açıklamalarda bulunurken, Ulutan Barajını güçlü bir jeneratör temini için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile girişimlerde bulunduklarını kaydetti.

Bazı siyasi partilerin haksızca eleştirilerde bulunduğunu da belirten Belediye Başkanı Ömer Selim Alan şunları söyledi.

“BEN TÜM HALKIMIZDAN ÖZÜR DİLİYORUM”

“Kar yağışı Zonguldak’a deniz tarafından geldiği zaman çok yoğun olduğunu 2012 ve 2016 yıllarında tecrübe etmiştik. Meteoroloji yetkililerinden aldığımız bilgilere göre Zonguldak Merkez 2012 yılında 42 santim 2016 yılında 57 santim kar yağışı almış üç günlük süreçte ise 51 santim kar yağışı olmuş. Yükseklere çıktığımızda bu değer artıyor. Bizler 7’den 70’e Zonguldak’ta kar yağışını bekliyorduk. Beklediğimiz kar yağışı Pazar günü başladı ama EnerjiSA’nın elektrik kesintisinden kaynaklı barajda su pompalarımız çalışmadığı için su kesintileri yaşıyoruz. Ağaçların devrilmesi sonucu başlayan ve sorasında artarak devam eden 3 günlük sıkıntılı, sancılı, vatandaşımızın mağdur olduğu bir süreç yaşadık. Özellikle enerji kesintisi sebebiyle vatandaşlarımıza su tedarik edemediğimiz için keyfini çıkarmayı hayal ettiğimiz kar yağışı ne yazık ki bizlere, vatandaşlarımıza eziyet haline geldi. Yaz aylarında EnerjiSA o bölgede bakım yapmıştı ancak görüyoruz ki arkadaşlarımızın yaptıkları bakım pek işe yaramamış. Ne yazık ki Pazar günü bir ağacın yıkılması sonucu elektrik hatlarına zarar vermesiyle başlayan süreç yeni toparlanır hale geldi. Vatandaşımız elektriksiz ve susuz kalarak bu bereketin keyfini çıkarmak varken, hep beraber bunun kahrını çektik. Bizlik taraf için ben tüm halkımızdan özür diliyorum.

Jeneratörle ilgili sorunlar oldu ve konuşanlar yerden göğe haklı. Metropoliten Belediyeler Birliğinin geçtiğimiz ay son meclis toplantısında 4 belediye başkanımızın ve encümenlerin hazır bulunduğu toplantıda bu konuyu dile getirmiştim. En ufak elektrik kesintisinde sularımızın kesildiğini ve elektrik enerjisi geldiğinde bile suyun şebekeye verilmesinin en az 1-2 saat aldığını ve vatandaşımızın susuz kalarak mağdur olduğunu arkadaşlarımızla konuştuk. Jeneratör konusunda o gün konuştuk. Bu konuyu vekillerimiz ve il başkanımızın olduğu bir ortamda video konferans ile yetkililer duyurduk. Barajdaki mali durumdan sebep jeneratörü hibe alabilir miyiz ya da destek alabilir miyiz diye bir yola başvurduk. Ancak bunu bu gibi çok acı bir şekilde tecrübe edeceğimizi bizler de öngörmüyorduk. Çünkü bu kadar uzun süreli kesintiler yaşamadık.

“BİZ BU YÜKÜ SIRTIMIZA ALMAYA GÖNÜLLÜYDÜK HİÇTE SIKINTI YOK”

Bizim oradaki hatamızı ben kabul ediyorum. Ama ne yazık ki bazı siyasi partilerin il ve ilçe başkanları hiç bilgi almadan, danışmadan bunu kaşıyarak Zonguldak Belediyesi ve Metropoliten Belediyeler Birliği bunları düşünmüyormuş gibi vatandaşımızı kışkırtma noktasında hareket ediyorlar. Ne yazık ki konuşanlar içinde öyle isimler var ki, aktif görevde oldukları ve en üst düzeyde görevde oldukları zaman, hatta bazıları barajda 10 yıl meclis üyeliği yapmasına rağmen kendi partisinin Metropoliten Belediyeler Birliği dönemlerinde bu konuyu dile getiremeyip ne yazık ki bu dönemde ucuz kahramanlık yaparak ‘ben bunları söylemiştim’ söylemleriyle bana göre Zonguldak’a fayda yerine zarar veriyorlar.

Biz bu yükü sırtımıza almaya gönüllüydük hiçte sıkıntı yok. Vatandaşımız bize kızabilir ama ben art niyetli, kendi tarafına şirin gözükmek için yapılan hiçbir siyaseti, söylemi ne kabul ediyorum ne de ciddiye alıyorum. Benim için muteber olan vatandaşın talebidir. Benim bir tek üzüntüm var vatandaşımızı 3 günlük süreçte karın keyfini çıkartmak varken kahrını çektirdik. Dolayısıyla bizler de kahır çektik. Bunların önlemini daha önce almamız gerekiyordu. Bu noktada dönüp kendimizi de eleştiriyoruz. Ama yıllarca bu konumları işgal etmiş, lafa geldiğinde mangalda kül bırakmayan, icraata geldiği zaman sadece konuşmaktan öteye geçememiş kişilerin söylemlerini ciddiye almıyorum. Biz vatandaşın talebine göre iş yapıyoruz.

“ZONGULDAK’IN DERTLERİ 3-5 SENEDE ÇÖZÜLECEK DERTLER DEĞİL”

Altyapı çalışmalarımız devam ediyor. Planlı bir şekilde çalışıyoruz. Günlük iş yapalım, günü kurtaralım, pansumanla uğraşalım diye bir derdimiz yok. Bizden sonra Zonguldak’ta Belediye Başkanlığı yapacak arkadaş çok şanslı olacak. En azından biz bir sistem bırakacağız. Benim hedefim Zonguldak’ta 3 dönem bu görevi yapmak çünkü Zonguldak’ın dertleri 3-5 senede çözülecek dertler değil. 30 yıllık sorun var. Halen jeneratör konuşuyoruz 28 senedir aklınız neredeydi? 28 senedir bu sorunu çözseydiniz. Bu konuyu dillendiren biziz ama arkadaşlara yeter ki konuşmak olsun, yeter ki siyaset olsun ama olmuyor. Çünkü icraat lazım, icraatı da biz bir ay önce burada konuştuk. Zonguldak’ta biz belediyeyi devraldığımız zaman dedik ki; belki bir çatı kurulmuştur üzerine biz de ekleme yaparız ama biz öyle bir çatı bulamadık biz enkaz devraldık.  

“KİM FIRSATÇIYSA, KİM HAKSIZLIK YAPIYORSA ALLAH BELASINI VERSİN”

Bir siyasi partinin ilçe başkanı beni aşı olduğum için eleştirmiş. e-nabız da COVID-19 aşı durumu diye bir sekme var. e-Nabız dan bana; COVID-19 pandemik aşılaması için belirlenen öncelikli guruplar içerisinde yer almaktasınız mesajı geldi. Bende hastaneden randevu alarak gittim aşımı oldum. 1. doz aşı yapıldı 2. doz aşıyı bekliyorum. Benim ben aşı olayım, bana aşı yapın diye bir talebim olmadı. Doktor olduğum için bu mesaj bana geldi bende aşımı oldum. Bir doktor olarak hiçbir talebim olmadığı halde aşı oluyorum sonrasında fırsatçı oluyorum, haksızlık yapmış oluyorum. Açık ve net söylüyorum; kim fırsatçıysa, kim haksızlık yapıyorsa Allah belasını versin. Benim bir talebim yok ama ben bir doktorum belediye başkanlığımın yanında be bir doktorum. Bir kişi tıp fakültesini bitirip doktor diploması aldığı zaman hayatının sonuna kadar doktordur. Kendime torpil yaptırdığım yönünde bir algı oluşturulmaya çalışılıyor niye Ömer Selim Alan’ı yıpratırız. Bu çamurlar bize yapışmaz. Bizi bilen biliyor. Bu günler gelip geçer 3 sene sora sahil projesi biter, dere ıslahı biter, hastaneyi açmış oluruz, köprülü kavşak biter, sahil projesi bittiği zaman fener projesi bağlanır, lavuar alanı çıkar, yollarla ilgili zaten bir derdimiz olmaz. Bu çalışmalar biter ondan sonra “Ömer Selim Alan sen bu işi beceremedin” deyin beni eleştirin. Ben bu eleştirileri yapanları ne ciddiye ne de kale alıyorum” dedi.

Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Zonguldak’ta başlayan ve devam eden yatırım ve projelerin de en geç 2023’e kadar tamamlanacağını, Lavuar alanının da Şubat ayında ihaleye çıkacağını sözlerine ekledi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER