SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

OKULLARIN KÖMÜRÜ SOMA’DAN GELECEK!

OKULLARIN KÖMÜRÜ SOMA’DAN GELECEK!
Bu haber 02 Şubat 2021 - 16:40 'de eklendi ve 146 views kez görüntülendi.

Zonguldak kömür kenti ve bir zamanlar Türkiye’deki sanayinin ve birçok şehrin yakacak kömürünü Zonguldak karşılarken, şimdi Soma’dan Zonguldak şehrinin Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okulların kömür ihalesini Soma Madencilik kazandı ve Zonguldak’taki tüm okulların kömür ihtiyacı Soma’dan karşılanacak.  

Kömürün kenti Zonguldak’ta Türkiye Taşkömürleri Kurumu(TTK)  ve birçok özel kömür sahaları bulunurken, Soma’dan Zonguldak Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullara Soma kömürü verilmesi kafalarda soru işareti yaratıyor.

Soma’dan Zonguldak’a kömürün gelişi, kalorisi, nakliye ücretlerini de ekleyince kömürün tonu kaç liraya geliyor?

Zonguldak’ta TTK ve birçok özel ocak sahipleri ellerindeki kömürleri satmak için yer ararken, kendi şehrindeki kurumlara neden kömür veremiyorlar, satamıyorlar. İhale usulü ile ise ihaleye neden girmiyorlar?

TTK’nın kömürü ve özel sektörün kömür kalorisi dünyada ve Türkiye’de değeri Soma ve diğer yerlerde çıkan kömürlerden kalorisi kat kat üstün. Hal böyleyken Zonguldak kömürü dururken, Soma kömürünün Zonguldak’a Milli Eğitim’e bağlı okullara kimler aldı?

Türkiye Taşkömürleri Kurumu’nda kömür mü çıkmıyor? Bir zamanlar kömürü ile Türkiye’yi besleyen Zonguldak şimdi şehrin okullarına Soma’dan kömür gelmesini bekliyor.

Vatandaşlar TTK yetkililerine soruyor; “Siz TTK yetkilileri kendinize bu Soma kömürünün şehrimizdeki Milli Eğitimin okullarına verilmesini nasıl karşılıyorsunuz?”

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER