SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

ZONGULDAK TEMİZ!

ZONGULDAK TEMİZ!
Bu haber 02 Şubat 2021 - 16:42 'de eklendi ve 384 views kez görüntülendi.

Dünyanın çok sayıda ülkesi ve Türkiye’de de geçtiğimiz Mart ayında görülen ve hızla yayılan Covid-19 belası ile her alanda mücadele edilirken, son zamanlarda mutasyon belası tüm dünyayı tehdit ederken, ülkemizde de Sağlık Bakanlığı’nın açıklamalarına göre 17 ilde mutasyon görüldüğü açıklanmıştı.

Bu zamana kadar Zonguldak’ta mutasyon görülmemiş, Aralık ayına göre Zonguldak’ta Koronavirüsün de yüzde 90 azalma olduğu belirtiliyor.

Koronavirüs salgını sonrası aşı çalışmaları da devam ederken, Zonguldak’ta 15 bin 500 kişide aşılama çalışması yapıldığı, 85 yaş ve üstü kişilere evlere gidilerek aşı yapıldığı, aşının Zonguldak genelinde nüfusun yüzde 50-60’ları bulduğu, 300 bin aşı hedefi için de çalışmaların yoğunlaştığı yetkililerce belirtiliyor.

Zonguldak merkez ve ilçelerde ibre kırmızıdan, yeşile döndüğü görülüyor. Son zamanlardaki kısıtlamalar, vatandaşların dikkatli davranmaları, “Maske, Mesafe ve Temizlik” kurallarına uymaları Zonguldak’ta etkisini göstermeye başladığı öğrenildi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER