SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

KIRMIZI’YA AZ KALDI!

KIRMIZI’YA AZ KALDI!
Bu haber 16 Mart 2021 - 16:15 'de eklendi ve 85 views kez görüntülendi.

Zonguldak Pandemi’de şu an Turuncu renkte iken, son günlerde vatandaşların yasaklara uymamasından dolayı Kırmızı renge doğru gidiyor.

Türkiye’de yasakların gevşetilmesi ile birlikte vatandaşlardaki gevşemeler ülke genelinde olduğu gibi Zonguldak’ta da vaka sayılarında artış görülmeye başlandı.

Bu hızla devam ederse Zonguldak’ta da bazı yeni kısıtlamalar gelebilir. Son günlerde Zonguldak genelinde bazı ilçe ve beldelerde vaka sayılarında azalma görülürken, Alaplı ve Kilimli ilçelerinde artışlar gözlenmeye başladı.

Şu an her ne kadar hastanelerimizde bir sıkıntı görülmezken, yoğun bakın üniteleri sakin görünürken, vakaların artışı, mutasyonun her geçen günlerde Zonguldak’ta da görülmesi, açılan mekanlarda sokaklarda, bazı toplu yerlerde “Maske, Mesafe ve Temizlik” kurallarına uyulmaması, vakaları artırırsa Kırmızı renge gelinirse, hastanelerde, yoğun bakım ünitelerinde sıkıntı başlayabilir!

Gerek Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, gerekse İl Sağlık Müdürü Dr. Ertuğrul Güner her zaman gerek basın yolu ile gerekse toplantılarla vatandaşları uyarıyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, 6-12 Mart döneminde il bazında Kovid-19 vaka sayılarının yer aldığı haritayı paylaşarak, “Tedbirlere uyarak normalleşmek mümkün.” ifadesini kullandı.

ZONGULDAK YİNE TURUNCU AMAN DİKKAT!

Bakan Koca’nın paylaştığı Türkiye haritası üzerinden yayımlanan verilere göre, illerin her 100 bin kişide haftalık (6-12 Mart) Kovid-19 vaka sayıları açıklanırken, Zonguldak’ın 75,44 ile yine Turuncu renkte, yani yüksek riskli iller arasında olduğu açıklandı.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER