SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

VALİ TUTULMAZ: HEDEFİMİZ EN İYİSİ OLABİLMEK

VALİ TUTULMAZ: HEDEFİMİZ EN İYİSİ OLABİLMEK
Bu haber 30 Mart 2021 - 15:18 'de eklendi ve 78 views kez görüntülendi.

İçişleri Bakanlığı’nın trafikte yayaların geçiş üstünlüğüne yönelik   “Yaya önceliği Kırmızıçizgimizdir” sloganıyla başlatılan uygulama Zonguldak’ta da uygulandı.

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, İl Jandarma Komutanı           J. Albay Gönen Süslü, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, daire müdürleri ile öğrenciler katıldı.

Uygulama kapsamında Zonguldak Gazipaşa Caddesi çevresine mavi şeritler çekilirken, vatandaşların yaya geçitlerinden geçişi konusuna dikkat çekildi.

İçişleri Bakanlığı’nın her yıl Türkiye’nin 81 vilayetinde eş zamanlı olarak başlattığı uygulama Zonguldak’ta her yıl olduğu gibi bu senede yayaya önceliğe dikkat çekmek amacıyla farklı bir projenin altına imza atıldı.

Saat 12.00- 15.00 saatleri arasında ışıksız yaya geçitleri kırmızıya boyandı. ‘Yaya önceliği kırmızıçizgimizdir’ sloganıyla, sürücülere yaya önceliğine dikkat çekildi.

VALİ TUTULMAZ: YAYA ÖNCELİĞİNİ HALKIMIZA DUYURMUŞ OLACAĞIZ

 Vali Mustafa Tutulmaz yaya önceliğine dikkat çekerek, “Bugün İçişleri Bakanlığımızın yaya önceliği ile ilgili yeni bir kampanyasını sizlerle beraber başlatıyoruz. Bunun moddosu; ‘yaya önceliği Kırmızı çizgimizdir’. 3 gündür ‘bugün Kırmızı çizgimizi çekeceğiz’ şeklinde sosyal medyada İçişleri Bakanlığımız ve valiliğimiz paylaşımlarda bulunuyordu. Bu yaya önceliğine önem verilmesi gerektiğini bir kez daha kamuoyu ile paylaşmamızın işaretiydi. Bugün Zonguldak ilimizde de yaya önceliğine dikkat çekmeye başlıyoruz yeniden. Malumunuz olduğu üzere ilk Karayolları Trafik Kanunu’nda 2018 yılında bir düzenleme yapıldı. Bu düzenlemede; yayanın önceliğine vurgu yapıldı. Okul önlerinde trafik polisi veya trafik görevlisi diğer kişilerin bulunmadığı yerlerde yaya çizgilerinin geçişinde vatandaşa öncelik sağlanması ile ilgiliydi. 2018 yılında bu düzenleme yapıldı. Bu düzenlemeden sonra 2019 yılında yaya öncelikli trafik yılı ilan edildi. Trafikte yaya önceliği kampanyası başlatıldı aynı yıl. ‘Hepimiz yaya geçitlerindeyiz ve yaya güvenliğinin nöbetçisiyiz’ sloganları ile o yıl trafikte yaya önceliğini kamuoyu ile paylaşarak buna dikkat çekmeye çalışıldı. 2020 yılında 50 imama trafik kuralları hakkında yine trafikte her yıl daha iyiye moddoları ile yine önceliğin yayaya verilmesi gerektiği yönünde kamuoyu oluşturulmaya çalışıldı. Bu kampanyaların etkisi ile 2018’den bu yana şehir içi trafiklerinde ve yaya geçitlerindeki ölümlerde yüzde 30.8 bir azalma oldu. 2021-2030 Trafik Güvenliği Stratejisi Belgesi ve Eylem Planı Şubat ayında Sayın Cumhurbaşkanımızın katıldığı bir programla kamuoyu ile paylaşıldı ve bu eylem planının bir başlangıcı olarak yaya önceliği Kırmızı çizgimizdir kampanyası ile bu yıl yeniden yaya önceliğine vurgu yapmaya başladık ve bunun da ilimizde hem Jandarma bölgemizde, hem Polis bölgemizde çizimleri yaparak ve araya kırmızı çizgiyi de çekerek bu önceliğimizi bir kez daha vurgulanmasını Bakanlık olarak başlattık ve bunun sonucu olarak da bugün hep beraber hem kırsal kesimde, hem de şehir merkezlerinde yaya önceliğini halkımıza duyurmuş olacağız.

Bugün bu kampanyada saat 12.00 ile 15.00 arasında hem Jandarmamız, hem de Polisimiz etkin bir şekilde bu kampanyanın duyurulmasına görsel olarak da katkı sağlayacak. Şu anda 532 Emniyet bölgesinde, 202 Jandarma bölgesinde toplam 734 personelle bugün alanda olacağız. 191 noktada bu faaliyetlerimizi gerçekleştireceğiz ve 104 de ekip halinde bu işi yürütmüş olacağız.

Bu güne kadar ki son 2 yıldaki kampanyalarla trafik kazalarında her 100 bin kişiye düşen ölümlü oran 13,4’den, 5.8’e düşmüş. Bu rakam da, yüzde 56’lık bir azalmayı gösteriyor. Yani farkındalığı oluşturdukça hedefe doğru emin adımlarla ilerlemiş oluyoruz ve yüzde 56’lık bir ölümün önüne geçilmiş oluyor. Bunun rakamı da Bin 700 kişi. Bin 700 kişinin daha yıllık ölümü engellenmiş oluyor bu şekilde. Şimdi gelinen bu oran da Avrupa Birliği’nin ortalamasına çok yaklaştık ama tabi hedefimiz en iyisi olabilmek, sıfır kazayı hedefleyerek bu çalışmaları yapıyoruz. Ben bugüne kadar etkinlikte rol oynayan bütün arkadaşlarımızı, gerek Emniyet Müdürü ve en uçtaki arkadaşlara kadar, gerek Jandarma Komutanımız ve en uçtaki arkadaşımıza kadar ve onlara destek veren Belediye Başkanımız ve zabıtalara huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bunu hep beraber başaracağız” dedi. 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER