SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

ZONGULDAK KIZARIYOR DİKKAT!

ZONGULDAK KIZARIYOR DİKKAT!
Bu haber 10 Ağustos 2021 - 18:09 'de eklendi ve 369 views kez görüntülendi.

Türkiye’de 1 Temmuz tarihi itibari ile başlayan tam normalleşme sonrasında yine, yeniden vakaların artmasına neden olduğu belirtiliyor.

Yaklaşık 17 aydır devam eden Koronavirüs salgını kapsamında tüm işyerleri, kafe, çay ocakları, lokantalar ve çeşitli işyerleri kapanmış 1 Temmuz’da da tam normalleşme sonrasında bu işyerleri açılmıştı.

Yasakların bitmesi, tam normalleşme dönemine geçtiğimizden bu yana hayatın her alanındaki kısıtlamaların kalkması sonrasında, çay ocakları, kafeler, lokantalar, eğlence mekanları, düğün salonları da açılmış olması ile birlikte düşmesini beklediğimiz Koronavirüs salgını Temmuz ayı sonlarına doğru yeniden vaka ve ölüm oranlarında artış eğilimi göstermesi, yeniden bazı önlemlerin gelebileceğinin habercisi oldu.

YETKİLİLER UYARIYOR!

Koronavirüs salgınının Zonguldak’ta da artması, hastanelerdeki doluluk oranının yükselmesi ile birlikte yetkililer vatandaşları “Maske, Mesafe, Temizlik” konusunda sürekli uyarırken, salgına karşı herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiği, yaz mevsimi ile birlikte yeniden artışa geçen salgının Zonguldak’ta da artması ile vatandaşların çok dikkat etmesi gerektiği hatırlatılıyor.

AŞINIZI OLUN, VİRÜSTEN KURTULUN!

Sağlık Bakanlığı ve konunun uzmanları vatandaşları sürekli aşı konusunda uyarılarda bulunurken, Zonguldak’ta aşılama oranının yüzde 71,7 civarında olduğu kaydedildi. Aşı olmayanlar ve tereddüt içinde olanların da ikna edilerek, bir an önce aşı olmaları konusunda uyarılarda bulunurken, kalabalık yapılan düğün, nişan, kına ve çeşitli eğlencelerin de Koronavirüs tedbirleri kapsamında yapılması konusunda uyarılarda bulunuluyor.

Öte yandan, aşı yaptırmayan bazı kurum çalışanlarının da aşılarını yaptırmaları konusunda çalışanlarını uyarması gerektiği hatırlatılırken, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinin dolduğu, hastanenin iki katı Koronavirüs hastalarına açıldığı, Doktor ve sağlık çalışanlarının yoğun şekilde çalıştığı belirtilirken, sorumsuz ve aşı olmamakta ısrar edenlerin inatları yüzünden hastanelerdeki doktor ve sağlık çalışanlarını çok büyük zorlukların beklediği ifade edilirken, vatandaşların salgına karşı dikkatli olmaları ve aşı olmaları konusunda uyarılar yapılıyor.

VALİ TUTULMAZ’DAN “AŞI OLUN” ÇAĞRISI

Zonguldak Valisi Tutulmaz, hastanede yatanların yüzde 70’inin aşı olmayanlar olduğunu belirterek,  Delta virüs vaka sayısının 150’den 200’lü rakamlara çıktığını kaydederek, aşı olun çağrısında bulundu.

Vali Mustafa Tutulmaz, “Hastanede yatanlara yüzde yetmişi aşı olmayanlar aşı olmanın önemi gerçekten çok büyük. Herkesi aşı olmaya çağırıyorum. Herkesin de çevresindeki insanları aşı olmaya teşvik etmesini istiyorum. Toplum sağlığı için bu son derece gerekli” dedi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER