SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

‘ZONGULDAK EKONOMİSİ DAHA DA KÜÇÜLÜR’

‘ZONGULDAK EKONOMİSİ DAHA DA KÜÇÜLÜR’
Bu haber 28 Eylül 2021 - 16:46 'de eklendi ve 390 views kez görüntülendi.

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş Zonguldak Limanı’nın kapatılacağına ilişkin iddialar ile ilgili olarak TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

Demirtaş, “Zonguldak Limanı,550 metre mendirek boyu,1050 metre rıhtım uzunluğu,160 bin metre kare kargo alanı ve 240 bin metre kare manevra alanı olmak üzere toplam 400 bin metre kare sahası olan yaklaşık 150 milyon dolar değerinde bir limandır.

LİMANIN KAPATILMASIYLA DOĞACAK KAMU ZARARINI KİM KARŞILAYACAK?

CHP Milletvekili Ünal Demirtaş soru önergesinde;

1)Zonguldak Limanı’nı kapatmayı düşünüyor musunuz? Bakanlığınızda bu konuda yürütülen bir çalışma var mıdır?

2)Eğer Zonguldak Limanı’nın kapatılması düşünülüyorsa, kapatılma kararı kim ya da kimler tarafından hangi gerekçe ile alınmıştır?

3)Eğer kapatılacaksa, Zonguldak Limanı’nın kapatılmasının nedeni limanın bulunduğu alana “Millet Bahçesi” yapılacak olması mıdır?

4)Zonguldak Limanının kapatılması halinde milyonlarca dolar kamu zararı doğacağından bu zararı kim karşılayacaktır?

5)Eğer Zonguldak Limanı kapatılmayacak ise, limanın Türkiye ve Zonguldak ekonomisine sunduğu ekonomik katkılar bu kadar büyük ve önemli iken, limanın mevcut durumunun iyileştirilmesi ve kapasitesinin artırılması düşünülmekte midir? Düşünülmüyor ise sebebi nedir?” diye sordu.

DEMİR İL BAŞKANLARINA DA DOSYA HAZIRLIYOR

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası(ZTSO) Başkanı Metin Demir de geçtiğimiz günlerde AK Parti ve CHP’li Zonguldak milletvekillerine Zonguldak limanı ile ilgili geniş kapsamlı bir dosya sunmuştu.

Zonguldak limanının Zonguldak’a ve ülke ekonomisine olan katkılarıyla ilgili sunduğu dosyayı CHP Milletvekili Ünal Demirtaş konuyu TBMM’ye taşıyarak, dosyanın içeriği, limanın Zonguldak için ne kadar önemli bir yatırım olduğu konusunda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı’na bazı sorular sormuştu.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir, önümüzdeki günlerde tüm siyasi partilerin il Başkanlarını ziyaret ederek, Zonguldak limanının önemini ve Zonguldak ve ülke ekonomisine sağladığı katkıların içerdiği dosyayı il başkanlarına da vererek destek isteyeceği öğrenildi.  

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER