SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ HAMDİ UÇAR’DAN BAZI HABERLERE TEPKİ

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ HAMDİ UÇAR’DAN BAZI HABERLERE TEPKİ
Bu haber 26 Ekim 2021 - 17:07 'de eklendi ve 441 views kez görüntülendi.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, bazı basın yayın organlarında asılsız haberlere tepki gösterdi.

Bazı basın organlarında kendisinin söylemediği sözlerin, söylenmiş gibi yansıtıldığını bunun da hoş olmadığını vurgulayan Uçar, “Son günlerde gerek bazı basın yayın organlarında,  gerekse kamuoyunda benim ağzımdan çıkmayan sözleri yazıyorlar, gerçekleri yazacaklarına kendi kafalarına göre haber yapıyorlar.” diyerek tepki gösterdi.

Maden Mühendisleri Odası binasının yıkılacağını söylemediğini, bunun da söylenmiş gibi yazıldığını belirten Hamdi Uçar, “Bizim insanların yemesine, içmesine karışacak halimiz yok. Maden Mühendisleri Odası’nın kütüphaneye çevrilmesi gündemde. Sayın Cumhurbaşkanımızın isteği bu yöndedir” dedi.

Zonguldak limanı ile ilgili de yalan-yanlış bilgiler yazıldığını söyleyen AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar bazı gazetecilere serzenişte bulunarak şunları ifade etti.

“HİÇBİR ZAMAN BİNANIN YIKILACAĞINI SÖYLEMEDİM”

“Son günlerde Maden Mühendisleri Odası lokalinin yıkılması gündeme gelmiş. Ben hiçbir zaman limanda bulunan binanın yıkılacağını söylemedim. Lokalde içki içildiği için binanın yıkılması için ağzımdan bir kelime çıkmadı. Zonguldak Belediye başkanımız Ömer Selim Alan sahil projesinde yapılan dükkanlarla ilgili içki ruhsatı olanlar alkol satabileceklerini söyledi. Bizim insanların yemesine, içmesine karışacak halimiz yok. Maden Mühendisleri Odası’nın kütüphaneye çevrilmesi gündemde. Sayın Cumhurbaşkanımızın isteği bu yöndedir.”

“ZONGULDAK LİMANININ KALDIRILIP, MİLLET BAHÇESİ İLE İLGİLİ HİÇBİR KONUŞMA GEÇMEDİ”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’i ziyaret ettiklerini ve TTK başta olmak üzere birçok konuda fikir alış verişinde bulunduklarını belirten Uçar, “Geçen hafta Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı’nı 3 milletvekili ile ziyaret ettik. Ziyaretimiz TTK ile ilgili birçok konunun çözümü için fikir alış verişinde bulunduk. Zonguldak limanının kaldırılıp, Millet Bahçesi ile ilgili hiçbir konuşma geçmedi. Ama bazı medyada anında; ‘Hamdi Uçar limanın kapatılması için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ile görüşme yaptı’ şeklinde bir haberi Zonguldak kamuoyuna haber yapmışlar. Böyle bir görüşme olmadı, olamaz da. Ben ve vekil arkadaşlarımız limanın daha da geliştirilmesi, Ro-Ro taşımacılığının artırılması, liman hizmetlerinin nasıl daha aktif hale getirebilirizin peşindeyiz. Yalnız Kardemir’in Zonguldak limanında yapmış olduğu düzensiz ve çirkin görüntülü yapılandırmanın düzeltilmesi, kömür tozlarının insanlara zarar vermeyecek şekilde yükleme-boşaltma yapılması konusunda Kardemir’in uyarılması gerekmektedir.”

“LİMAN TTK’NIN VE ZONGULDAK’IN TEK KAR EDEN BİR ALANIDIR”

Zonguldak limanındaki Kardemir’in deposu ile ilgili de konuşan Uçar, “Kardemir’in karı mı yoksa Zonguldak halkının sağlığı mı önemli?

Hiçbir zaman şehrin limanı kapatılıp Millet Bahçesi yapılır mı? Liman şehrin aynasıdır, şehrin ekonomisinin can damarıdır, TTK’nın ve Zonguldak’ın tek kar eden bir alanıdır. Bir limanın yapılması şu an 300-400 milyon doları bulur. Sayın Cumhurbaşkanımız her zaman ihracat ve ithalata önem verirken, bizler limanı kapatmak yerine daha modern bir limanı nasıl inşa ederizin hesaplarını yaparken, bazı gazeteciler ağzımdan çıkmayan lafları kendileri ‘haber olsun’ diye yalan yanlış yazarak kamuoyunu yanıltıyorlar. Bu şehre iyi bir şeyler yapılacaksa, basın bizlerin yanında olması gerekir” dedi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER