SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

ÇETİNKAYA: SÖYLEYECEK SÖZÜMÜZ VAR”

ÇETİNKAYA: SÖYLEYECEK SÖZÜMÜZ VAR”
Bu haber 21 Mart 2023 - 17:58 'de eklendi ve 135 views kez görüntülendi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Zonguldak Milletvekili aday adayı sigortacı Cenk Çetinkaya, Siyasetin uzun soluklu bir bayrak yarışı ve hizmet yarışı olduğunu kaydederek, “Türkiye’miz için şehrimiz için söyleyeceklerimiz var. Aldığım eğitimler, Çalıştığım kurumlar, Sosyal, Spor ve Siyasi yaşantım ve edindiğim tecrübeler ile Fikirlerimle Şehrime ve Ülkeme hizmet etmek istiyorum. Bu bir uzun soluklu Bayrak yarışıdır” dedi.

Çetinkaya, “Devletime, Milletime, Şehrime ve Bayrağımın gölgesinde nefes aldığım sürece hizmet etmek boynumun borcudur. : Bu Süreç de Ailem, Akrabalarım, Farklı görüşteki Dost ve Arkadaşlarım olumlu görüş bildirerek bana destek olmaktadır. Hepsinden ALLAH RAZI olsun” dedi.

Zonguldak ve ülke için projelerini sıralayan Çetinkaya, “Ülkemde işsizliği azaltmak istihdam sağlamak adına projeler geliştirilecek. Pandemiyle birlikte İnsanımız evden çalışmanın da farkına vardı. Benim önerim Devletimiz Engellilerimiz, Ev hanımları ve Lise ve Üniversite Öğrencilerimiz başta olmak üzere yararlanacağı bir proje ile Türkiye’deki tüm Resmi ve Özel kurumların, İşletmelerin müşteri, ürün, cirosuna göre belirlenecek standartlarda Müşteri Hizmetleri Personeli çalıştırma zorunluluğu getirilmesini sağlayacak. İstihdam edilecek personel evinde Bilgisayar, İnternet, Telefon altyapısı sağlayarak en az asgari ücretle istihdamı sağlanacak. Eğer ki Birlikte TÜRKİYE isek kazandığımızı bölüşerek İstihdam yaratarak Mutlu oluruz. 

Türkiye’deki tüm işletmelerin Devletin kurduğu e-devlet gibi bir resmi sitede satışa sunduğu ürünlerin satışa sunduğu andan itibaren fiyatlarını anlık girecek. Böylece Türk halkı ev ekonomisini buna göre yapacak. Gerçekten indirim yapıp yapmadığı burada görünecek. Özellikle marketler denetim altına alınacak. Her işletmenin Web sayfası olma zorunluluğu getirilirse İnsanımıza yeni bir İSTİHDAM Kaynağı oluşturulur.

Türkiye Yüzyılı Türkiye Bilgi Çağı kapsamında Türkiye’deki özel ve resmi kurumlar ve kuruluşlar ve işletmeler Eğitim-Araştırma-Geliştirme Birimlerini kurma zorunluluğu getirilecek, bunun içinde Eğitim Fakültelerinden mezun olan öğretmenlere kadro sağlanacak. MEB’e bağlı kurulacak Teşkilat koordine ederek Bilgi seferberliği oluşturulacak. Her alanda öğrenmeyi öğretecek Bilgi Neferlerimize hem de istihdam sağlanmış olacak

Muhtarlara Devlet bir personel kadrosu atayacak. Bu memur ilgili eğitimlerden geçerek Vatandaşa her konuda danışmanlık sağlayacak. Vatandaş derdini anlatacak memur da ilgili kurum ve kuruluşa yönlendirecek, gerekirse online dilekçesini dolduracak. Vatandaşın istek, şikayet, önerilerini online sisteme yükleyecek. Bu sistem ile Devletin tüm kademeleri Vatandaşın dertlerini hızlı bir şekilde çözecek. Sistem e-devlet ile entegre olarak çalışacak. Bu personel düzenli olarak mahalle ve köyündeki Vatandaşın istek, şikayet ve önerilerini online ortamda Devlet kurumlarına aktaracak. İlgili birim ivedi şekilde Vatandaşın hizmetini karşılayacak. Vatandaşımıza hizmeti ayağına getirmiş olacağız. Vatandaşımız Mahallesinden veya köyünden tüm işlerini halletmiş olacak.

Eğitimde fırsat eşitliği sağlamak adına Özel, resmi tüm burs, kredi, yurt sistemi bir merkezden koordine edilecek. Üniversiteyi kazanan her öğrenciye adapte olmasını sağlamak adına bir asgari ücret öğrenci destek parası verilecek. Tüm özel işletmeler en az bir öğrenciye standartlar dahilinde burs vermesi zorunlu hale getirilecek ve bunu devlet eliyle sağlayacak. Gençlerimiz kimsenin değil Devletinin Neferi olacak. Hiç kimseye değil Devletine Vefa borcu olacak.

Türkiye’deki tüm okulların kantinleri belli standartlara ulaştırılıp marka haline getirilmesi, Ayrıca Kırtasiye ihtiyaçları için bölüm oluşturulması. Tüm öğrencilerimizin Öğrenci kartının olması. Öğrenci kartıyla Yemek ve Kırtasiye harcamalarını bu kart ile yapabilmesinin sağlanması, Küçük okullarda kırtasiye bölümü yoksa diğer okullardan ihtiyacını karşılayabilmesi. Bu da olmaz ise Devletimiz dijital ortamda bir kırtasiye AVM açıp öğrencilerimizin ucuz kırtasiye ihtiyacını karşılamasını sağlayacak. Sponsor olmak isteyenler yasal şartlar altında öğrenci kartlarına para yükleyecek alt yapı sağlanmalıdır.

Devletimiz ilk ve Orta öğretimden sonra Üniversite kitaplarını da öğrencinin ücretsiz ulaşması için bir sistem geliştirecek. Kitap yazarlarına telif ücreti ödeyerek öğrenci başına yüklendikçe para verecek. Bunun koordinesini YÖK/ÜNİVERSİTE sağlayacak. Öğrenci you tube gibi online kendisine sağlanan tablet ya da telefonunla indirecek. Öğrencinin e-devlet sistemiyle girdiği özel kütüphanesi olacak. Bu online kütüphaneden istediği kitabı ve ders kitaplarını tablet ya da telefonundan okuyacak. Yazarı da buradan para kazanacak. Sistem öyle bir işleyecek ki kitap, dergi, yayın hangisi ise Türkiye Cumhuriyeti Devleti Vatandaşları Dünyanın her yerinden ulaşabilecek. Görme engelli Vatandaşlarımız için de Online sesli olacak. Bu Projeye yeni özellikler katarak Dünyaya örnek olacağız.

İlkokuldan Yüksek Lisansa kadar Öğrenci  tüm Vatandaşlarımızın Online İcat, Buluş konusunda eğitilmesi ve Türk Patent Enstitüsü ücretlerinden muaf tutularak başvuru yapmalarının özendirilmesi sağlanacak.

Evcil Hayvanların ve Sokak Hayvanlarının tamamının sahiplenilmesi ve korunması adına SGK da yapılacak kanun veya yönetmelikle evcil hayvan sahiplerinin HGSS ödeyerek Ücretsiz veterinerlerden yararlanması sağlanacak. Sokaklardaki dostlarımızın giderleri de bu fon üzerinden karşılanacak.

Kamuya ait sosyal tesisler, liseli ve üniversiteli öğrencilerimize açılması sağlanmalı, Özel girişimcilerin Devletin sosyal tesisleri gibi Gençlik sosyal tesisler açmaları için alt yapı sağlanmalı. Bu tesislerde Teknoloji Garajları oluşturarak Üretmek istedikleri her alanda araştırma, geliştirme Üretme imkanları sağlanmalıdır.

Her köyümüz BİR KOOPERATİFİ  her İlçemizin Büyük Soğuk hava deposu olmalıdır. Bu saye de Köylümüzü kalkındırmak için alt yapı sağlanarak Elindeki mahsulü daha iyi değerlendirip Çiftçimizin kalkınmasını sağlayacağız.

Şehrimizi ilgilendiren her konuyu güncel olarak araştırıp, tartışıp çözüm bulmak adına her alanda Meslek sahibi insanımız ve gençlerimizle birlikte BİLİM KURULU gibi çalışacak bir düşünce kuruluşu oluşturacağız. İsmi UZUNMEHMET DÜŞÜNCE KURULUŞU Olacak.  UZUNMEHMET DÜŞÜNCE Kuruluşu DİJİTAL PLATFORM da tüm ZONGULDAKLILARIN bir araya geldiği FORUM şeklinde Önerilerini paylaşacak. Bu paylaşımları ilgili Mercilere iletilecek, Kamuoyunda Farkındalık yaratılacak.

Camilerimizin Milli Eğitim – Diyanet Başkanlığı işbirliği ile FATİH’LER YETİŞİYOR Projesi altında TÜRKÇE-FEN-MATEMATİK ücretsiz dersler verilerek BİLİM YUVALARINA dönüştürülmesi sağlanacak. Hem de Çocuklarımızın erken yaşta Cami Sevgisi aşılanacak.

Araç Muayene İstasyonları ve Zorunlu Sigortalar TSK ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün ortak kuracağı Güçlendirme Vakfı aracılığıyla işletilecek. Buradan elde edilen gelirler Bu kurumlarımızın ve Personelinin güçlenmesi, Eğitimi ve Sosyal Faaliyetleri için kullanılması sağlanmalı.

Türkiye’deki tüm yedi emin depoları Emniyeti Güçlendirme Vakfına devredilip, belli standartlara getirilecek. Bir defaya mahsus vergi borçları silinecek, kira borçları faizleri silinecek, araçların ilk geldiği gün ki kiradan borcu hesaplanacak. Online Satış İhale ortamı oluşturulacak. İlk önce sahibine ve yakınlarına satın alma sonrası ihaleye çıkarılacak. Satılan araçların parası altın fonlarında değerlendirilerek araç sahibinin zararı en aza indirilecek.

Direkt Cumhurbaşkanlığı makamına bağlı, Vatandaşımızın  tüm resmi kurumları ve personeli değerlendirecek denetleyecek bir uygulama geliştirilecek. E devlet üzerinden girilecek bu uygulama ile örneğin bir Vatandaşımız hastaneden hizmet aldı kendisi bu uygulama üzerinden kurum ve hizmet aldığı personeli değerlendirecek ve görüşlerini yazacak. Bu veriler değerlendirilerek gerekli aksiyonlar alınacak.

Ticaret Bakanlığına bağlı E-GARANTİ sistemi oluşturulacak. Vatandaş aldığı tüm ürün veya hizmeti buradan sorgulayacak. Ürünün sahte olup olmadığı, ürün ve hizmetlerin özellikleri, garantisi vs tüketicinin yanıltıp yanıltılmadığı buradan değerlendirilip denetlenebilecek.

Anavatanımız, Mavi Vatanımızdan sonra Sanal, Dijital dünyaya hakim olacağız ve Bununda başkenti Zonguldak olacak. Bunun için ilköğretimden Üniversiteye kadar insanlarımızın eğitim alacağı Online bir okul kuracağız.

Zonguldak Fener Semtinin tarihi, kültürel, doğası bozulmadan bu bölgeye Turizm, Sosyal Tesis, Yaşlı ve Huzur Evleri, Kreşler, düğün salonları, Eğitim Etüd Salonları kurulacak.

Zonguldak Kömür Spor Kulübü’ne yeni bir Sosyal Tesis yapılması sağlanacak. Spor Kulüplerinin gelirlerini arttırmak için Milli Eğitim ile işbirliği yapılarak Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenlerinin kulüplerle ortak spor branşlarında, gelir durumu düşük yetenekli öğrencilerin ücretini Devletimiz karşılayacak, ücretli kurs vermesi sağlanacak.

Milli Egemenlik Caddesindeki Benzinlik Mevkiinde Hazineye ait olan arsa Zonguldak Spor Kulübüne tahsis edilerek buraya akaryakıt istasyonu yapılarak Zonguldak Spor Kulübüne tahsis edilmesi sağlanacak. Benzinlikler bölgesinin karşısı da ZONGULDAK TEKNOLOJİ VADİSİ olacak.

UZUNMEHMET ŞEHRİ PROJESİ Zonguldak ve Ereğli’yi Hızlı Tren Projesi ile mesafeyi ortadan kaldırıp Planlanan alanlara TOKİ Aracılığıyla On binlerce konut ve Büyük Spor Stadyumu yapmak Zonguldak’ın Çılgın Projesi olur diye düşünüyorum. Zonguldak bir deniz kenti olmasına rağmen yeteri kadar Su Ürünlerinde değerlendirilemiyor .Balıkçılık ve Deniz Ürünlerinin gelişimi için, tekne alımı için Uygun faizli kredi, Yeni amacına uygun kooperatifler için alt yapı sağlanacak.

Abdülhamit’in bir rüyası daha olan Zonguldak-Ereğli, Ereğli-Arifiye demir yolu hattı projesi bir an önce başlatılması için çalışmalar yapacağım.

CENK ÇETİNKAYA KİMDİR?

18.02.1977 Zonguldak Doğumluyum. Evliyim, bir kızım ve bir oğlum var. Öğrenim durumum Liseyi  Mehmet Çelikel Lisesi’nde okudum. Balıkesir Üniversitesi Turizm ve Otelcilik ve Anadolu Üniversitesi  İşletme Fakültesi İşletme Bölümünü bitirdim. Askerlik Görevimi İstanbul’da tamamladım. Sırasıyla  Beycuma Belediyesi, AK Emeklilik, Avivasa, Akbank Kurumlarında çalıştım.2010 yılında kendi acentemi  kurdum, Sigortacı olarak çalışmaya devam etmekteyim. Eşim Kamu kuruluşunda Hemşire olarak  çalışmaktadır. Gençlik yıllarımdan itibaren sosyal hayat ve siyasetle iç içe bir yaşamı tercih  ettim. Doğruyol Partisi Gençlik Kolları ve Kızılay Zonguldak Başkanlığı’nda görev yaptım.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER