SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

PİYASA SERBEST, FİYATLAR UÇUK!

PİYASA SERBEST, FİYATLAR UÇUK!
Bu haber 28 Mart 2023 - 17:15 'de eklendi ve 100 views kez görüntülendi.

Türkiye genelinde olduğu gibi Zonguldak’ta da marketler fırsatı çok güzel bir şekilde değerlendiriyor.

Pandemi süreci, Rusya-Ukrayna savaşı,  seçim ve her türlü olağanüstü durumlarda tüm marketlerde etiketler anında değiştiriliyor, fiyatlar artırılıyor.

İşçi, Memur, emekli, asgari ücrete bile henüz zam yapılmadan, ne kadar zam yapılacağını tahmin eden marketler her türlü gıda, et ürünleri, temizlik ve çeşitli ürünlerin etiketlerini değiştirmekte aceleci davranıyorlar.

Mübarek Ramazan ayında bile vatandaşın cebine-cüzdanına göz diken marketler özellikle kırmızı ve beyaz et ürünlerinin fiyatlarını yükseltmekte.

Ramazan öncesi kırmızı ve beyaz et ile kıyma fiyatlarına yapılan zamlardan sonra, bir hafta bile geçmeden yeni zamlar yapılarak vatandaşın ramazanda iftarda bile et, köfte gibi temel gıda ürünlerinden yoksun bırakıyorlar.

Zonguldak’ta artan et ürünleri fiyatlarının bu kadar artmasına anlam verilemezken, marketler ise fiyatların artmasının sebebinin kendileri olmadığını, kendilerinin de pahalı aldıklarını söylüyorlar.

Kırmızı et fiyatlarının kasap ve marketler arasındaki fiyat farkı çok fazla. Bazı kasap ve marketlerde bir kilo kıyma 240, 245, 250, 280, 260 ve 270 gibi farklı farklı fiyatlar uyguladıkları gözleniyor.

DENETİMİ KİM YAPIYOR?

Özellikle ramazan ayı ile birlikte artan kırmızı ve beyaz et fiyatları konusunda kasap ve marketleri kimin denetleyeceği konusu da vatandaşlar tarafından soruluyor.

Sadece et ürünleri de değil elbette.  Son zamanlarda denetim konusunda zafiyet yaşandığı, uzun bir süredir denetim yapılmamasından dolayı da fiyatların değişken ve pahalı olması vatandaşların tepkilerine neden olurken, özellikle kıyma fiyatının tüm market ve kasaplarda farklı farklı fiyatlarla satılması tepkilere neden oluyor.

VATANDAŞLAR RAMAZANDA ET YİYEMİYOR!

Birkaç yıl öncesine kadar her ramazanda vatandaşlar iftarlarda etli güveç ve et ve kıyma alarak ramazan boyunca et yiyebiliyordu. Bu ramazanda maalesef fiyatların çok yüksek oluşu nedeni ile etsiz ve kıymasız iftar sofraları ile oruçlarını açmak zorunda kalıyor.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER