SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

ZONGULDAK LEZZETLERİ TANITILDI

ZONGULDAK LEZZETLERİ TANITILDI
Bu haber 23 Mayıs 2023 - 17:13 'de eklendi ve 129 views kez görüntülendi.

Zonguldak’ın Yöresel ve Coğrafi İşaretli Yemekleri Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında yemekler tanıtıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda 21-27 Mayıs 2023 tarihlerinde Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri sergilenecek.

Zonguldak Valiliği, İl Kültür Turizm Müdürlüğü, Zonguldak Belediyesi, Bülent Ecevit Üniversitesi ve Devrek Belediyesi işbirliğinde hazırlanan Türk Mutfağı Haftası’nda Zonguldak’ın asırlık tarifelerle hazırlanan Yöresel ve Coğrafi İşaretli Yemekleri sahil bandında sergilendi.

Sahil bandındaki Türk mutfağı etkinlikleri saygı durusu ve istiklal marşının okunması, halkoyunları ve Devrek bando gösterisi ile başladı.

Törende konuşan Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, “Bugün Cumhurbaşkanlığımızın öncülüğünde oluşturulan Türk mutfağıyla ilgili önemli bir etkinlikteyiz. Turizmin en önemli ayağı gastronomidir. Genelde kültür değeri olan yerler, bir yönüyle de gastronomi ile öne çıkıyor. Spor için gidiyorlar, kültür turizmi için gidiyorlar, ‘orada ne yenir’ diye soruluyor.

Biz de ülke turizmimde Zonguldak olarak konuşulmaya başladık. Sınırda kalmayı aşmamız gerekiyor. Bu tür aktivitelerin artırılması gerekiyor. Genelde insanlar ziyaret ettikleri yerde farklı lezzete bakıyor, hijyene bakıyor. Gelişebilmemiz için bunların hepsine dikkat etmemiz gerekiyor.

Gastronomiye hep beraber değer vermemiz ve karma değerini artırmamız gerekiyor. Sanat ve lezzet bölümüne de önem vermemiz gerektiğini söylemek istiyorum. Ülkemizin her köşesinde farklı lezzetler var. Ön plandayız.

Türk mutfağı hak ettiği değeri alamasa da o noktaya millet olarak ulaşacağız” dedi. Konuşmaların ardından Zonguldak’ın asırlık tarifelerle hazırlanan Yörel ve Coğrafi İşaretli Yemek stantları gezilerek davetlilere ikram edildi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER