SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

SP’Lİ BURAK EROL SEÇİMİ DEĞERLENDİRDİ

SP’Lİ BURAK EROL SEÇİMİ DEĞERLENDİRDİ
Bu haber 29 Mayıs 2023 - 17:46 'de eklendi ve 90 views kez görüntülendi.

Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Burak Erol, katıldığı canlı yayında seçim sonuçlarını değerlendirdi.

Zonguldak’taki seçim sürecini ve sonuçları ile ilgili olarak, “Saadet Partisi bir aday olmuş olsaydı belki 2 AK Parti, 3 CHP çıkarabilirdi.” dedi.

İl Başkanı Burak Erol’un konuşması şu şekilde: “Öncelikle tabii ki bu 2023 olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri ülkemize devletimize milletimize hayırlı program inşallah hayırlara vesile olur.  Tabi Zonguldak özelinde değerlendirdiğimiz zaman altı partinin araya girip bu seçim çalışmasın vardı.  Bu seçim de altı farklı parti, altı farklı program, farklı insanlar bir takım sıkıntılar yaşandı. Lakin bununla birlikte biz yine aynı hedef hedefimize doğru güzel bir çalışma ortaya koyduk. Fakat yapmış olduğumuz çalışmanın yapmış olduğumuz politik düşüncelerin, davranışların Türkiye’nin geleceğine dair ortaya koymuş olduğumuz milletimizin nezdinde kabul edilmediğini burada görmüş olduk.  Tabi karşımızda 21 yıldır devam eden bir iktidar var.  Devletin tüm imkanlarını sermaye gücü elinde bulunduran seçim şartlarının adil olmadığı, eşit olmadığı bir yarıştı aynı zamanda.  Galibiyet karşı tarafa geçti tabi hiçbir başarısızlık bir mazeret yerine konulamaz.  Bundan sonra muhalefet görevi verdi bize millet. Biz de bu görevi sürdürmeye çalışacağız.

Zonguldak’ta çok fark yoktu yani 20-25 bin dolayında bir fark vardı.  Mevcut Cumhurbaşkanı ve bizim adayımız arasında. Ortaya koymuş olduğumuz çalışmaların daha fazlası çalışmamız gerekiyor diye düşünüyorum. Bir de farklı partilerin farklı insanların çalışma programları ondan bir antrenman tabii bu birlikteliğin maalesef devam etmesi gerekiyor. Çünkü önümüzdeki seçiminde yine güçlerimizi birleştirmemiz gerekiyor.  Lakin seçmeninde,  milletimizin de özellikle Saadet Partisi’nin de bizi nerede görmek istediğine istediğini de iyi analiz ve sentez yapmamız lazım, derinlemesine tahlil etmemiz gerektiğini düşünüyorum. İnşallah bundan sonraki süreçte Saadet Partisi çok büyük başarılara imza atacak diye düşünüyorum.  Tabi 10 tane milletvekili oldu. Az milletvekili değil.  Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde şu anda milli görüşün ilkelerini, prensiplerini 10 milletvekili ile daha yüksek bir sesle ve daha fazla olan bir alanda temsil etme imkanımız var. Milletimize daha çok ulaşma noktasında da bir kazanç sağladığımızı düşünüyorum. Tabi beş yıl var önümüzde cumhurbaşkanlığı seçimine. Fakat biliyorsunuz milli görüş tarihinde her zaman iktidara giden birinci parti her zaman mali idareler seçiminde kazanmaktan geçiyor.

2024 mahalli idareler seçiminde de özelikle 81 il belediye başkanlıkları ve 973 ilçe başkanlıklarında güçlü adaylarla daha büyük bir başarı kazanma adına plan, program bir çalışma performansı ortaya koymamız gerekiyor. Tabi bunların değerlendirilmeleri var. Bu seçim süreci seçim sonuçları oturulacak değerlendirilecek her şey konuşulacak, konuşulduktan sonra bir sonuç ortaya çıkacak çıktı.  Saadet Partisi Türkiye’de milli görüşün iktidar olması için çalışmalara imza atacaktır.  Kişisel tespitlerimle ilgili Saadet Partisi’nin içinde bulunmuş olduğu, insan kaynağını şu anda çok güçlü.  Nicelik anlamında değil içerik anlamında çok kaliteli seçim tecrübesi oluşmuş yüksek seviyede seçim tecrübesi oluşmuş özellikle 40 yaş ile 60 yaş bandında çok sayıda insana sahibiz, dava adamına ve aynı zamanda hanım kollarına ve gençlik kollarına sahibiz. Bu gücün bu insan kaynağının da iyi bir şekilde planladık iyi bir şekilde değerlendirelim bir başarıya doğru yürümesi noktasında ilerliyoruz.

Tabi Zonguldak’ta bizim milletvekili adayımız yoktu. Fakat Zonguldak’ta milletvekili adayımız özellikle işte birinci CHP’li 3. Deva Partisi’nden bir arkadaşımız. Dışardan bir isim olması maalesef bir karşılık bulmadı. Tabi Saadet Partisi bir aday olmuş olsaydı belki 2 AK Parti, 3 CHP çıkarabilirdi.  Cumhurbaşkanı hükümet sisteminin 50+1 olması ifade etmiştik 50+1 de bir hata yaptık bunu tekrar düşünebiliriz analiz edebiliriz tekrar geri alabiliriz.  Bununla ilgili tekrar bir sistem değişikliği olabilir belki sistemde bir revize olabilir tekrar bir seçim olma ihtimali de var.” dedi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER