SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

ZONGULDAK’IN BANKALARA KREDİ BORCU NE KADAR?

ZONGULDAK’IN BANKALARA KREDİ BORCU NE KADAR?
Bu haber 03 Kasım 2023 - 10:55 'de eklendi ve 185 views kez görüntülendi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) açıkladığı bankalara olan kredi borçlarına ilişkin verilerle Türkiye’nin en borçlu illeri belli oldu.

BDDK’nın iller bazında yayınladığı veriler o illerde yaşayan vatandaşların, şirket ve kurumların bankalara olan kredi borçlarının toplamını ifade ediyor.

BDDK’nın verilerine göre, Türkiye’nin en büyük nüfusa sahip şehri olan İstanbul 3 trilyon 786 milyar lira ile en borçlu iller listesinde birinci sırada yer alıyor.

İstanbul’u 1 trilyon 411 milyar lira kredi borcuyla Ankara takip ederken üçüncü sırayı ise 521 milyar lirayla İzmir aldı.

Zonguldak, bankalara en çok kredi borcu olan iller sıralamasında 36 milyar 114 milyon 840 bin TL ile 32’nci sırada, Karabük 16 milyar 564 milyon 171 bin TL ile 61. Sırada, Bartın ise 9 milyar 469 milyon 962 bin TL ile 72’nci sırada yeraldı.

En az borcu olan illerin başında 2.8 milyar lira ile Bayburt yer alırken Bayburt’u 4 milyar lirayla Tunceli takip etti. Bartın ise 9.4 milyar lira ile 9’uncu sırada bulunuyor.

İllerin listesi şöyle:

(Bin TL)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER