SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

CHP’DE ‘ADAY ADAYI’ BOLLUĞU!

CHP’DE ‘ADAY ADAYI’ BOLLUĞU!
Bu haber 28 Kasım 2023 - 16:23 'de eklendi ve 96 views kez görüntülendi.

31 Mart 2024’de yapılacak yerel seçimlere 4 ay kala siyasi partilerde Belediye Başkanlığı için aday adayları başvurularını yapmaya devam ediyor.

Siyasi partiler seçimi kazanmak için en iyi adayı bulmaya çalışırken, Zonguldak’ta da partiler seçim hazırlıklarına başladılar.

AK Parti Zonguldak merkezde mevcut Belediye Başkanı Ömer Selim Alan haricinde başvuru yapılmadığı öğrenilirken, olası bir durum oluşmadığı takdirde yerel seçime yeniden Ömer Selim Alan ile seçime girmesi planlanıyor.

CHP’DE 7 ADAY ADAYI YARIŞACAK!

CHP’de ise şu ana kadar 7 aday adayı başvuru yaptı. Tahsin Erdem, Atınç Kayınova, Turgut Aydın, Zeki Günalp, Fırat Birkan, Harun Akın ve eski Belediye Başkanı İsmail Eşref aday adaylığı için CHP Merkez ilçe Başkanlığı’na başvurusunu yaptılar.

ADAY ADAYLIĞI SÜRESİ UZATILDI

CHP Genel Merkezi tarafından daha önce dün itibari ile sonlanması açıklanan aday adaylığı başvuru sürüşenin 5 Aralık tarihine kadar uzatıldığı açıklanırken, şuan itibari ile 7 olan aday adaylığı başvurusunun artabileceği tahmin ediliyor.

Diğer taraftan, kamu kurumlarında görev yapanların da son istifa tarihi olarak 1 Aralık olduğu, o tarihten sonra ise kimlerin istifa edip aday adaylığı başvurusunda bulunacağı merak ediliyor.

ÖNSEÇİM YAPILMASI İSTENİYOR

CHP’de özellikle Belediye Başkanlığı için aday adaylarının fazla olması dikkat çekerken, CHP Genel Merkezi’nin dillendirdiği önseçim, temayül yoklaması, merkez yoklama şeklinde aday belirleme yönteminin uygulanması beklenirken, Zonguldak Belediye Başkan aday adaylarının hemen hepsi de önseçim yapılmasından yana oldukları ifade ediliyor.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER