SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

AYDIN: VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ

AYDIN: VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ
Bu haber 29 Kasım 2023 - 9:27 'de eklendi ve 141 views kez görüntülendi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak eski belediye meclis üyesi Turgut Aydın, Zonguldak Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı.
Aday adaylığı dosyasını CHP Merkez İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu’na teslim eden Turgut Aydın’ın açıklaması şöyle;
“9 yıl belediye meclis üyesi olarak görev yaptım. Belediyecilik alanında deneyim ve bilgi kazanmanın yanı sıra Zonguldak Belediyesi’ni her yönüyle kılcal damarlarına kadar tanıma imkanı buldum. Zonguldak‘ın sorunları ve çözüm yolları için kendimi bildim bileli kafa yordum. Sorunlara çözüm yolları ile projeler ürettim. Bunları kendime de saklamadım. Gerek belediye meclis toplantılarında gerek yetkili kuruluşlarda gerekse sosyal medya üzerinden bunları zaman zaman paylaştım. Zonguldak çalışanı kendisi için emek harcayana, alınteri dökene karşı vefalı olmuştur. Biz de var gücümüzle çalışacağız.
Zonguldak‘ta her bir her aileye her eve her kuruluş her sokağa her caddeye her mahalleye adil doğru ve dürüst bir biçimde en iyi hizmetin götürülmesi benim boynumun borcudur. Belediyecilik anlayışımız çağdaş katılımcı şeffaf hesap verilebilir ve vatandaş odaklı olacaktır. Zonguldak’a geleceği taşıyacak vizyonu gerçekleştirmek şehrin cazibe imaj ve prestijini arttırmak da belediyemizin görevleri arasında olacaktır. Bu hedeflere varmak için kısa orta ve uzun vadede uygulamaya konacak projelerin ve programı hazırdır bunları paylaşacak halkımızın bilgi ve onayına sunacağız.
Yıllardır dile getirdiği maalesef hayata geçirilemeyen içme suyu projemiz öncelikle işimiz olacaktır. Zonguldak‘ta hemşerilerimize buradan tekrar söz veriyorum. Su faturaları ucuzlayacak. Bunu belediye getirmeden elektrik enerjisini ortadan kaldırıp cazibe ile şehre su verme projemiz ile yapacağız. Musluklardan akan su daha ucuz, içilir bir, kaliteli hale gelecek. Yine şehrin en önemli problemi olan toplu ulaşım trafik sorunu çözmek hedeflerimiz arasındadır. Belediyede kriz durumlarında hızlı ve etkili bir müdahale sistemi kurmak planların arasındadır. Doğal afetlere karşı hazırlık için acil durum planları oluşturacağız. Kent yoksulu ile mücadele ise en önemliliğimiz ve işimiz olacaktır.
Zonguldak’ta faaliyet gösteren termik santrallerden yararlanıp bölgesel ısınma projesini hayata geçirmek belediyenin gündemlerinden biri olacaktır. Bölgemiz ve şehrimiz için çok önemli olan Filyos Limanı, doğal gaz endüstri bölgesi gelişmelerine şehrimizin her yönüyle hazırlanması için çalışmalara başlayacağız. Karadeniz’e komşu olan ülkelerin şehirleriyle ve mevcut olan kardeş şehirler ile sıcak ilişkiler kurup ticari, kültürel sanatsal faaliyetler geliştireceğiz.
Denizi ve çok güzel sahilleri olan şehrimizi denizle buluşturacağız. Kapuz, Orta Kapuz, tersane projemiz ve diğer projelerimiz Zonguldak’ı tam bir sahil kantine dönüştürecek. Geçmişte vahşi çöp depolama alanı olarak kullanılan alandan yıllar öncesinin çöpleri deniz yoluyla sadece bizim sahillerimize değil bütün Karadeniz’e yayılmaya devam ediyor. Bu kirliliğe son vereceğiz. Benzinlik ler karşısındaki bu alanı düzenleyerek halkımızın kullanımına açacağız. Tarihi, kültürü, denizi, mağaraları, gölleri, akarsuları, ormanları, eşsiz doğal güzellikleriyle turizm potansiyeli çok büyük olan, fakat turizmden hiçbir pay almayan kentimizi bu alanda ayağa kaldıracak çalışmalar başlatılacaktır. Zonguldak’ın maden ile iç içe olması nedeniyle kıymetli bir mirasa sahiptir. Şehrimizin Unesco’nun endüstriyel miras kriterlerini fazlasıyla sağlamaktadır. Zonguldak’ın dünya miras listesinde hak ettiği değeri alması için var gücümüzle çalışacağız. 
Ben önce liyakata, sadakata, vefaya, bilgiye, beceriye, dürüstlüğe, çalışkanlığa, tecrübeye değer veren, aklını mantığını vicdanlı kullanabilen, sessiz çoğunluğa, partililerimize ve vatandaşlarımıza güveniyorum, Sonra da devlette, özel sektörde, sivil toplum örgütlerinde, siyasette elde etmiş olduğum tecrübelere güveniyorum. Son olarak şunu da belirtmek istiyorum. Politik sorunları birlikte çözmek ve başarıya ulaşmak için herkesle işbirliği yapmayı taahhüt ediyorum. Başkan olarak kapım herkese daima açık olacaktır. Belediyenin ve başkanın kapısından bir tek kibir girmeyecektir. Zonguldakların sesi olmak ve şehrimizin her bir köşesini kucaklamak için buradayım. Şehrimizdeki herkesi temsil etmek, ortak akılla hareket etmek ve şehrimizi, halkımızla birlikte yönetmek temel prensibim olacaktır. Parti tarafından kim aday gösterilirse gösterirsin tüm desteğimi vereceğimi sizlerle paylaşmak istiyorum.”

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER