SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

ÇATES HALKA ARZ EDİLİYOR

ÇATES HALKA ARZ EDİLİYOR
Bu haber 29 Kasım 2023 - 9:53 'de eklendi ve 235 views kez görüntülendi.

Zonguldak’ın Çatalağzı beldesinde kurulu bulunan Çatalağzı Termik Elektrik Santrali (ÇATES) halka arz ediliyor.

Geçtiğimiz hafta hafta SPK’den halka arz onayı alan şirketlerden ÇATES Elektrik Üretim A.Ş. için talep toplama tarihleri belli oldu.

30 Kasım – 1 Aralık tarihleri arasında halka arz olacak ÇATES Elektrik, toplamda 33.050.000 TL nominal değerli paylarını satışa sunacak.

Paylar, 57,15 TL sabit fiyattan satılacak olup bireysel yatırımcılara ve Aydem Grubu çalışanlara eşit dağıtılacak. Buna göre bireysel yatırımcıların olası katılım sayısına göre dağıtılabilecek pay miktarları şu şekilde:
Çates Elektrik halka arzı

ÇATES Elektrik halka arzında payların tamamının satılması durumunda halka arz büyüklüğü  yaklaşık 1,8 milyar TL, şirketin halka açıklık oranı ise %20 olacak.

Halka arz süreci ile ilgili değerlendirmede bulunan ÇATES Genel Müdürü Hamdi Alp, şirketin potansiyeline güvendiğini belirterek, şunları söyledi; “ÇATES Zonguldak’ta, ülkemizdeki taş kömürü rezervlerinin en zengin olduğu lokasyonda bulunuyor. Aynı zamanda; deniz kıyısındaki konumu ile ithal kömüre erişim avantajı ve bu sayedeki kaynak çeşitliliği potansiyeli ile de ülkemizin enerji haritasının sürekliliği adına kritik önem taşıyor. ÇATES’in bir baz yük santrali olarak hiçbir doğal koşuldan etkilenmeden, 7/24 elektrik üretimi yapabilme gücü ve düzenli gelir sağlayan yapısı ile yatırımcılarına önemli avantajlar sağlayacağına inanıyorum. Bu sürdürülebilir gelire, vereceğimiz düzenli temettü ile halkımızı ortak edeceğiz. Halka arz sayesinde, ürettiğimiz bu değeri yeni yatırımcılarımız ile paylaşacağımız için heyecanlı ve mutluyuz. Gerçekleştireceğimiz halka arz sonrasında yatırımcılarımızdan alacağımız güç ve güvenle; bugüne kadar ülkemize ve sektörümüze kattıklarımızı daha da ileriye taşımak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.”

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER