SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

BAKAN YERLİKAYA EREĞLİ’DE İNCELEMELERDE BULUNDU

BAKAN YERLİKAYA EREĞLİ’DE İNCELEMELERDE BULUNDU
Bu haber 02 Aralık 2023 - 18:09 'de eklendi ve 135 views kez görüntülendi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, beraberinde Vali Osman Hacıbektaşoğlu, Zonguldak Milletvekili Muammer Avcı ve il-ilçe protokolüyle birlikte şiddetli fırtına ve selden etkilenen Kdz. Ereğli’de incelemelerde bulundu.

Kafkametler adlı Türk Bayraklı yük gemisi 19 Kasım’da meydana gelen fırtınada, Kdz. Ereğli Limanı dışında mendireğe çarparak batmıştı.

Geminin 12 mürettebatından 5’inin cansız bedeni bulunmuş, ancak 7 mürettebat ise bulunamamıştı. Kayıp 7 mürettebatına 12 gündür ulaşılamadı. Bölgede havadan, karadan ve denizden yapılan çalışmaları yerinde incelemek üzere ilçeye gelen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kayıp 7 mürettebatı arama çalışmalarının 73 dalgıç, 578 personel, 1 helikopter, 17 bot, 3 dron, 4 insansız su altı aracı, 7 yandan taramalı sonar sistemleri ile sürdüğünü söyledi.

Bakan Yerlikaya. “Şu ana kadar ilçe sahili bandında 8 sektörde yani tüm kıyı şeridinde karadan 196 kilometre uzunluğunda bin 250 kilometrekarelik alan hava unsurlarımızca 73 dalgıç ile denizde arama çalışmaları yürütülmekte ancak kayıp denizcilerimizden şu ana kadar herhangi bir emareye maalesef rastlamadık.

Gemicilerin arama çalışması bu yedi mürettebatımızın aramasıyla ilgili kurtarma gemilerimiz ile JAK, Sahil Güvenlik, AFAD, emniyet ve Deniz Kuvvetleri tarafından su altından dalgıçlarımız tarafından yapılmakta. Yine Jandarma, Emniyet ve AFAD tarafından aydınlatma marifeti ile devam ediyor. 8 noktada Karadan tüm kıyı şeridinden olmak üzere devam ediyor ve hem uçak hem helikopterle de sahil bandında arama kurtarma devam ediyor” dedi.

ZONGULDAK BELEDİYESİ’NE 5, EREĞLİ BELEDİYESİ’NE 7 MİLYON TL DESTEK ÖDEMESİ YAPILACAK

İçişleri Bakanı Kuvvetli fırtına ve sel felaketinden etkilenen Zonguldak Belediyesi’ne 5 , Kdz. Ereğli Belediyesi’ne 7 milyon liralık destek ödemelerinin hesaplara aktarılacağını açıklayan Bakan Yerlikaya, açıklamalarını şöyle tamamladı:

“Bu arada Zonguldak Belediyesi’ne 5 milyon lira, Karadeniz Ereğlisi’ne de bu parkın tekraren eski haline getirilmesiyle ilgili 7 milyon lira destek ödemeleri hesaplarını aktarılıyor. Belde belediyeleriyle de ilgili valimiz, belediye başkanlarımızın paylaştığı az önce eksiklerle ilgili de destek ödemeleri için talimat vereceğim. Onu da aktaracağız” dedi.

Bakan Yerlikaya ardından ilçede afetten etkilenen esnafları ziyaret etti.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER