SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

MERKEZ BANKASI BAŞKANI YİNE DEĞİŞTİ

MERKEZ BANKASI BAŞKANI YİNE DEĞİŞTİ
Bu haber 03 Şubat 2024 - 1:07 'de eklendi ve 92 views kez görüntülendi.

Hafize Gaye Erkan’ın Merkez Bankası Başkanlığı görevinden istifa etmesinin ardından Fatih Karahan atandı. Resmi Gazete’de Karahan’ın atanmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararında Hafize Gaye Erkan’la ilgili “görevden alındığı” ifadesi yer aldı.

Hafize Gaye Erkan, açıklamasında “affını istediğini” bildirmişti, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de “Hafize Gaye Erkan’ın şahsi kararı” olduğunu kaydetmişti.

Ancak Resmi Gazetede yayınlanan kararda şöyle denildi:

“Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı (Guvernörü) Hafize Gaye Erkan 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 35 inci maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin  2 nci maddesi gereğince görevden alınmış ve bu suretle boşalan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanlığına (Guvernörlüğüne), 14/1/1970 tarihli ve 1211 sayılı Kanunun 25 inci maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2,3 ve 7 nci maddeleri gereğince Başkan (Guvernör) Yardımcısı Fatih Karahan atanmıştır.”

Böylece Merkez Bankası’nın başkanı son 5 yılda 5’inci kez değışmış oldu.

Temmuz 2023’te Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı’na atanan Fatih Karahan Merkez Bankası’nın yeni başkanı oldu.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER